fbpx

Wolff meglepően higgadtan fogadta a versenybírók döntését

Lando Norris nyerte az év első sprint időmérőjét. Megelőzve azt a Lewis Hamiltont, aki sokáig úgy tűnt, hogy megszerzi a pole-t.

Az eső áztatta SQ3-ban a McLaren britje fantasztikus időt autózott, ám nagyon hamar a versenyirányítás elvette tőle ezt a kört, mivel négy kerékkel elhagyta a pályát. Az edzés végén a kilencedik helyen állt, miközben Lewis Hamilton már elkezdte ünnepelni a sikert.

Az időmérő monitor azonban gyorsan változott és Norris visszakerült a tabella élére majd jött a felirat, az ő és Max Verstappen leggyorsabb körét is visszaadták a stewardok. Ezzel alaposan megváltozott a végeredmény, és Lewis Hamiltonnak és a Mercedesnek be kellett érnie a második hellyel.

Az egész befejezés rendkívül furcsára sikeredett, ami újfent vitáknak adhat táptalajt. A Mercedes csapatfőnöke Toto Wolff azonban higgadtan akceptálta a döntést.

„Nem láttam részletesen az esetet, csak azt, hogy négy kerékkel elhagyta a pályát. Ez a döntés nyilván Norris számára még lassabban érkezett meg. Talán mindezektől függetlenül is gyorsabb lett volna, rendben van ez a döntés. Vizes pályán a vezetési képesség a legfontosabb, de most kiderült, hogy a gumik előkészítése hasonló fontossággal bír. Az utolsó etapban a megfelelő dolgokat csináltuk, a gumik az ideális állapotban voltak. Remek vezetéssel kombinálva született meg ez a remek idő.” mondta az osztrák.

Ismét égett a fű, majd esett az eső, végül Lando Norris sprint pole-t szerzett

Forrás :