fbpx

Szakértők szerint, Acosta földöntúli képességeinek segítségével jár túl az ellenfelek eszén

Pedro Acosta versenyzői képességeinek részletességét Valentino Rossiéhoz és Marc Márquezéhez hasonlítják.

A MotoGP újonca a szezon első három fordulóján brillírozott, kétszer is a dobogón végzett. Jorge Lorenzo azt jósolta, hogy Pedro Acosta nyerni fog Jerezben, a jövő hétvégi fordulóban.

Acosta először vezetett MotoGP-futamot Austinban, miután ragyogóan elbírt Jorge Martínnal és Márquezzel.

„Ez Valentino Rossi-szerű. Ez Marc Márquez-szerű. Mint karrierjük csúcsán” – fogalmazott Neil Hodgson.

„Az irányítás, hogy tudod, hol van mögötted a versenyző. Időzíted a visszavágást, és milliméterekről beszélünk. Ha elrontod, akkor elesel, mert az első kereked a másik hátsó kerékhez ütközik. De ő simán, következetesen csinálja. Irreális! Ez nagyon Kevin Schwantz-os volt! Semmi tétovázás. Ösztönös, lenyűgöző, precíz.”

Michael Laverty hozzátette: „Imádja a csatákat. Austinban az élén állt, és próbálta kitalálni, hogyan tudja kontrollálni a tempót, hogyan tudja őket maga mögött tartani. Túlvilági módon érti, mi történik mögötte. Nem tudta, hogy lágyakon vannak, ő pedig közepesen, de érezte. Ezért támadott folyamatosan. Különleges képessége van a versenyzéshez. Nem láttam még ehhez hasonlót.”

Hodgson válaszolt: „Képzeld el, hogy a 19 éves Pedro vagy. A következő fordulóban Dani Pedrosa szabadkártyával indul. Képes lesz vele felvenni a versenyt, és tanulhat is tőle.”

Ha hinni lehet a MotoGP-legenda Lorenzo jóslatának, akkor Acosta a dobogó legfelső fokán találhatja magát Jerezben.

Acosta biztos jót mosolygott Márquez bukásán, véli a HRC tesztpilótája

Forrás :