fbpx

Sainz Audi-ajánlatával nem tud versenyre kelni a Red Bull

Helmut Marko, a Red Bull Racing tanácsadója megerősítette, hogy a regnáló bajnok csapat jelenleg is tárgyalásokat folytat Carlos Sainzcal a 2025-ös évre vonatkozóan. De az osztrák elismerte, hogy a spanyol olyan jelentős ajánlatot kapott az Auditól, amelyet az energiaital-gyártó nem tud sem megközelíteni, sem überelni.

Sainz menedzsmentje az elmúlt hónapban minden Forma-1-es csapatot körbejárt, ahol a 2025-ös szezonra üresedés van. Azóta kutakodnak, hogy februárban kiderült: jövőre Sainz helyére Lewis Hamiltont igazolta le a Ferrari.

A spanyol versenyző számára lehetséges opciók közül csak a Red Bull, a Mercedes és az Audi számít reális lehetőségek.

Az Audi/Sauber már egy ideje szemet vetett Sainzra, mivel a német gyártó egy nagynevű versenyzőt szeretne magának, mikor 2026-ban a Sauber oldalán megérkezik a Forma-1-be. Ráadásul a versenyző édesapja, id. Carlos Sainz is kötődik a márkához, mivel 2022 óta Audival indul a Dakar ralin, ráadásul idén meg is nyerte azt.

„Beszélünk vele. Alegerősebb szezonját futja az F1-ben, de van egy nagyon jövedelmező ajánlata az Auditól, amit nem tudunk elérni vagy túlszárnyalni” – mondta Marko a Kleine Zeitungnak.

„De ismerjük őt még a Toro Rossós időkből, már akkor is Maxszal együtt vezetett. De akkoriban nagyon fájt neki, amikor Verstappent támogattuk a Red Bullnál, és nem őt.”

Az interjúban Marko kitért az RB jelenlegi versenyzői felállása körüli találgatásokra is.

Egy ideje pedzegeti a sajtó Sergio Pérez távozását, de a helyére kinézett Daniel Ricciardo idén közel sem teljesít meggyőzően az RB-nél ahhoz, hogy egyértelmű jelöltként lehessen rá tekinteni. Mindeközben a tartalékversenyző Liam Lawson csak egy kínálkozó helyre vár. Akár már idén?

„Liam Lawson tartalékversenyzővel nyilvánvalóan van egy erős versenyzőnk a csapatban, akinek szerződéses joga van arra, hogy egy másik csapatnál versenyezzen, ha 2025-ben nem kap nálunk versenyzői ülést” – mondta Marko.

„Ebből a szempontból természetesen izgalmas lenne számunkra, ha idén már a Forma-1-ben láthatnánk őt, hogy még tisztább képet kapjunk.”

„De ez egy összetett kérdés, szóval meg kell néznünk, hogyan alakulnak a dolgok.”

Sainznak is megvannak a maga példaképei, egyikük a napokban ünnepelte 62. születésnapját

Forrás :