fbpx

Toto Wolff biztos benne, hogy Sainz hova fog igazolni

Továbbra is hatalmas az érdeklődés az évben szenzációsan teljesítő Carlos Sainz jövője körül. A háromszoros győztes spanyol év végén távozik a Ferraritól, Wolff szerint pedig teljesen biztos, hogy hova.

Sainz kapcsán szinte minden létező nagycsapat szóba került, a Red Bull, a Mercedes, vagy a 2026-ban hatalmas reményekkel érkező Audi, amely jelenleg Sauberként szerepel a mezőnyben.

Korábban a Mercedes csapatfőnöke sem zárta ki, hogy éppen a spanyol helyére igazoló Hamilton utódjaként leigazolják.

Az f1oversteer.com egy több évtizedes tapasztalattal rendelkező újságírója hivatkozva számolt be Toto Wolff álláspontjáról. A portál leírta, hogy Wolffék még nem keresték meg Sainzot vagy a menedzsmentjét, ám ő maga biztos benne, hogy hatalmas eséllyel a németekhez ír alá, még azelőtt, hogy megérkeznének az F1-be.

Az Audi ultimátumot adott Sainznak, hogy döntsön a jövőjéről. Ez a helyzet azonban az egész pilótapiacot felgyorsíthatja, hiszen amennyiben más csapat is igényt tart a spanyolra, annak minél hamarabb döntést kell hoznia pilóta fronton.

Erre utalt Helmut Marko is nemrégiben, aki elmondta, hogy az Audi kvázi nyomás alá helyezte őket, hogy döntsenek Pérez sorsáról, hiszen minél tovább húzzák a dolgot, annál nagyobb eséllyel maradnak le Hornernék egy top versenyzőről.

Minden jel szerint tehát egyértelmű, hogy az Andreas Seidl által vezetett Audi F1-es projektjében határozottan tudják, hogy mit és kit akarnak, a kulcs viszont az időn és az időzítésen múlhat.

Sainz: Fogalmam sincs, hol leszek jövőre

 

Forrás :