fbpx

Kedvezményes jegyek kaphatók az F1 kiállításra, Grosjeant születésnapja alkalmából!

Sajtóhír: Romain Grosjean nemcsak egy kiváló autóversenyző, hanem egy olyan ember is, aki életében már kétszer ünnepli a születésnapját.

2020. november 29-én Grosjean túlélt egy szörnyű balesetet a Bahreini Nagydíjon, amelynek következtében Forma-1-es versenyautója lángba borult. A lángokból való látványos kimentése és az azt követő felépülése világszerte címlapokra került. Romain autójának maradványait, amely nagy sebességnél kettészakadt és azonnal lángba borult, három évig lakat alatt tartották. A Moneygram Haas F1® csapat és a Formula 1® kiállítás készítői közötti szoros együttműködésnek köszönhetően a kaszni most a bécsi F1 kiállításon látható. A „Survival” (Túlélés) című, külön erre a célra kialakított teremben a kasznit egy nagyméretű videoinstalláció kíséri, amely a balesetről készült, eddig még nem publikált felvételeket mutatja be.

„Az ütközés után 120 kiló üzemanyag és az akkumulátor kigyulladt. A túlélőcella megvédi a pilótát egy súlyos baleset esetén, beleértve engem is. A kaszni még mindig ép, a glória a helyén van, és a sérülésektől és égési sérülésektől eltekintve még mindig olyan, amilyennek lennie kell. Azt hiszem, ez mentette meg az életemet” – magyarázta Grosjean.

A drámai eset óta az 1986. április 17-én született Romain Grosjean balesetének napját gyakran tekintik a „második születésnapjának”. Ez a nap nemcsak a fizikai születésnapját jelzi, hanem egy olyan ember újjászületését is, aki nagy elszántságot és erőt mutatott, hogy minden nehézséggel szemben küzdjön.

Grosjean története a bátorság és a kitartás szimbóluma. A baleset utáni figyelemre méltó visszatérése azt mutatja, hogy nemcsak egy tehetséges autóversenyző, hanem a kitartás és az emberi akarat példaképe is.

Kétgyermekes apaként és elkötelezett motorsport-rajongóként Grosjean továbbra is kiáll a motorsport biztonsága mellett, és arra használja platformját, hogy reményt és inspirációt adjon másoknak. Rendkívüli élete és tapasztalatai igazi hőssé teszik őt a pályán és azon kívül is.

A Formula 1®-kiállítás a METAStadtban több mint 3000 m2-en kínálja lebilincselő keverékét eddig kiadatlan film- és képanyagoknak, valamint lenyűgöző audiovizuális elemeknek, interaktív kiállítási tárgyaknak és történelmi Grand Prix™ versenyautóknak, valamint különböző korszakokból származó Grand Prix™ autóknak. A díjnyertes kurátorok, művészek és filmesek által kifejezetten erre a célra kialakított hét terem narratív módon kalauzol végig az autósport királykategóriájának történelmén, és egyedülálló betekintést nyújt a Formula 1® rendkívüli világába. A több éven át fejlesztett kiállítás minden motorsport-rajongó számára kötelező látnivaló.

Nyitva tartás:

A kiállítás a következő időpontokban tekinthető meg: Keddtől vasárnapig 10 órától.

Jegyek 24,90 EUR-tól kaphatók az oeticket.com oldalon vagy a helyszínen a jegypénztárban (csak bankkártyával vagy hitelkártyával).

-10% kedvezmény jár az összes időzített jegyre 2024. április 16-án, 17-én és 18-án. Ezek 2024. április 11-18. között foglalhatók az oeticket.com oldalon vagy a helyszínen a jegypénztárban.

VIDEÓ: Forma-1 kiállítás Bécsben, az igazi F1 rajongóknak

Forrás :