fbpx

Az olasz média már tudni véli, ki lesz Hamilton utódja

Az olasz Gazzetta dello Sport megírta, és azt állítja, hogy a Mercedes kiszemeltje Lewis Hamilton áhított helyére 2025-től nem más, mint Carlos Sainz.

Az olasz napilap hozzáteszi, hogy hiteles források szerint Sainz kétéves szerződést írt alá a brackley-i alakulattal. Ennek értelmében 2025-ben és 2026-ban George Russell mellett versenyez majd. A híresztelés azt követően látott napvilágot, hogy az Aston Martin csütörtökön bejelentette, Fernando Alonso legalább 2026-ig marad a silverstone-i bázisú alakulattal. A spanyol szerződtetése volt az első dominó, ami eldőlt a pilótapiacon. Ezt a 2024-es F1-es szezon kezdete előtt lángra lobbantotta Hamilton döntése, hogy jövőre a Ferrarihoz csatlakozik, Sainz pechjére.

Alonsót a Mercedes megüresedett helyével hozták korábban összefüggésbe, ahogy a csapat juniorját, Andrea Kimi Antonellit is. Őt a csapatfőnök Toto Wolff nemrég úgy jellemezte, mint Hamilton utódjának a „legerősebb pozícióban” lévő pilótáját. Úgy tűnik azonban – teljesen logikusan -, hogy a Mercedes inkább azt szeretné, ha Antonelli előbb a Williamsnél, az ügyfelüknél tanulná ki az F1-es életet, talán már 2025-ben.

Sainz leendő Mercedeshez való átigazolását sok szakértő úgy jellemezte, hogy a Ferrari-sztár idei lenyűgöző pályafutását tekintve nincs értelme a dolognak. A 29 éves pilóta az idei szezonban teljesített három futam mindegyikén dobogóra állhatott. Történetesen, Melbourne-ben fölényes győzelmet aratott, mindössze két héttel azután, hogy vakbélgyulladás miatt megműtötték, ami miatt a Szaúd-arábiai Nagydíjat kihagyta. A tiszta sebességén túl Sainz rendelkezik olyan tulajdonságokkal, amelyeket a Mercedes nagyra értékel. Csapatjátékosként ismert, aki az istálló általános sikerét helyezi előtérbe ahelyett, hogy kizárólag a személyes dicsőségre fókuszálna.

Emellett az autófejlesztésben szerzett tapasztalata is hasznos lenne a Mercedesnek az F1 2026-ban esedékes szabálymódosítása kapcsán. Ez jelentős hatással lesz az autó- és motorkonstrukciókra. Amíg a Mercedes nem erősíti meg Sainz Brackleybe igazolását az idei szezon végén, a háromszoros futamgyőztes feltehetően továbbra is a Red Bull szűkített listáján marad. Helmut Marko nemrégiben „lenyűgözőnek” nevezte Sainz jelenlegi formáját. A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner pedig úgy gondolja, hogy a Scuderia versenyzőjének jelenlegi teljesítményét figyelembe véve nem tudja elvetni a Scuderia jelöltjét. Mind Marko, mind Horner azonban azt is elmondta, hogy a mexikói 2024-es erős kezdésére való tekintettel szívesen meghosszabbítanák Sergio Perez szerződését a Red Bull-lal 2025-ig.

Papíron Sainz érkezése a Mercedeshez mindkét fél számára win-win forgatókönyv lenne. A Mercedes egy bizonyítottan futamgyőztes és fejlesztésre alkalmas versenyzőt szerez, míg Sainz egy versenyképes, erős bajnoki múlttal rendelkező alakulathoz kerül. Együtt egy olyan félelmetes partnerséget alkothatnak, amely képes lehet a következő években az első helyekért harcolni. Különösen a Forma-1-ben közelgő szabályváltozás miatt.

Az Adidas lesz a Mercedes F1 új sportruházati támogatója?

Forrás :