fbpx

Martín kezdett a legjobban Austinban, mégsem felhőtlen a mosolya

Jorge Martín számára nem is alakulhatott volna sokkal jobban az amerikai hétvége első napja. A világbajnoki éllovas megadta az alaphangot, különösen a második pénteki edzésen, mégsem teljesen elégedett.

Több nagyon gyors kör és egy kiemelkedő után az Austin melletti látványos pályán nem lehetett kétséges Jorge Martín elszántsága. 2:01.397 – a spanyol bő fél másodpercet faragott a régi körrekordból (Pecco Bagnaia, 2023) az amerikai hétvége legelső napján. Az ezt követő médiainterjúban a világbajnoki éllovas elégedett volt, de kevésbé tűnt lelkesnek. Azért is, mert még lát javítanivalót.

„Igen, ez egy nagyon szép kör volt az edzés végén. De még mindig elkövettem két apró hibát, szóval van még hova fejlődni. Azért is, mert a pálya szombaton valószínűleg egy kicsit gyorsabb lesz.”

„Az új aszfalt nem tökéletes, és néhány helyen kicsit csúszósnak érzem. Különösen a pálya utolsó szakasza nem ideális. Semmit sem változtattunk a motoron Portugáliából idefelé, és az itteni alapunk nagyon jól működött. Eddig nincs panasz, elégedett vagyok a beállításokkal.”

És, hogy mely versenytársaitól tart Martín?

„Különösen Maverick motorozik nagyon jól, de persze a lista hosszabb. Marc és Pecco mindenképpen olyan pilóták, akikkel számolni kell. És Enea is, aki különösen az utolsó szektorban rendkívül jó.”

Szinte borítékolható Martín jövő évi csapata, de jobb, ha vigyáz Marc Márquezzel

Forrás :