fbpx

Az Adidas lesz a Mercedes F1 új sportruházati támogatója?

Az Adidas, a jól ismert sportmárka közel áll ahhoz, hogy bejelentse többéves megállapodását a Mercedes Forma-1-es csapatával a Puma és a Tommy Hilfiger után.

Sok éven át a Puma látta el a Mercedes csapatát versenyruhákkal, kesztyűkkel és cipőkkel, de egy sor kampány miatt a Tommy Hilfigernek kellett helyet adnia, hogy a szerelők, rendezők és versenyzők öltöztetéséért a Tommy Hilfiger feleljen. a pályákon túl ingekkel, kabátokkal és minden utcai ruházattal.

Azonban minden jel arra utal, hogy mindkettőnek búcsút kell intenie, miután az Adidas megegyezett a Brackley csapatával, ahogy azt a Daily Mail kiderítette. A német márka évente több mint 7 millió eurót fog költeni arra, hogy a sztárjaik ruházatán megjelenjen.

Azt nem tudni, hogy technikailag nézve mely cég fog beszállítani a Mercedesnek, mivel az Adidas nem rendelkezik homológ versenyruházattal, bár cipőkkel és kesztyűkkel igen. Páran már, mint például Fernando Alonso, még a logójukat is viselték komoly sorozatokban. Ez az alábbi képen is látható az Egyesült Államokban 2017-ben. Az azonban biztos, hogy ha a németek beszállnak egy Forma-1-es csapatba, akkor a legfőbb piaci riválisuk, a Puma nem maradhat. Mint az nyilvánvaló, meg kell állapodniuk egy másik istállóval, vagy el kell kezdeniük saját FIA által jóváhagyott ruházat gyártását.

Az egyik ok, ami előmozdíthatta a váltást, Lewis Hamilton szerződtetése a Ferrarihoz. A brit pilóta a Tommy Hilfiger nagykövete, sőt saját ruhakollekciója is van az ő márkajelzésével és nevével. Így egy nagy sztár egy másik márkánál egy ellened küzdő csapatban nem lenne ideális. A másik ok, ami miatt az Adidas a Mercedesre tett, az a hétszeres bajnok utódjának neve. Amennyiben igazak a pletykák, hogy Max Verstappen Brackleyben landol, az kiváló segítség lenne a cégnek. Az sem ártana, ha az maga Fernando Alonso lenne. Kapcsolatban áll a vállalattal, és edzései közben általában a közösségi oldalakon található fotókon az ő emblémáját jeleníti meg.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) által megosztott bejegyzés

A mozgolódás nem olyan őrült, mint amilyennek elsőre tűnik. Más csapatok, mint például a Red Bull, már búcsút intettek a Pumának, amely technikai és sportruházatot is szállított nekik. Ők a Castore ruházatára, valamint a Sparco versenyoveráljaira és kesztyűire váltottak. A McLaren is megtette ugyanezt a lépést, de ők az Alpinestars-szal állapodtak meg.

Így a Puma maradna a Forma-1-ben a Ferrarival, a száguldó cirkuszban, hiszen mindenféle anyaggal elláthatja őket, mivel FIA homologizációval rendelkezik, valamint a Williamsszel.

Verstappen nem a szponzorcipőben versenyzett, visszavette a bajnoki cipőjét

Forrás :