fbpx

Kiállt Ricciardo mellett a Visa Cash App RB csapatfőnöke

Rosszul kezdte az idei évet Daniel Ricciardo, amivel a helye is megingott. A Visa Cash App RB versenyzőjének ugyanis utlimátudot adtak.

Az ausztrál pilóta a legutóbbi versenyen, éppen hazai közönség előtt már a Q1-ben kiesett, végül pedig csak a 12. lett, miközben csapattársa Yuki Tsunoda a szenzációs hetedik helyen futott be, amivel értékes pontokat gyűjtött a kiscsapatnak.

De nem csak ez a hétvég volt felejthető, hanem az előtte lévő kettő is, ugyanis rendre ott is alulmaradt a japánnal szemben.

Az alulteljesítés miatt már három futam után ultimátumot kapott a Red Bulltól, ám a csapat újdonsült csapatfőnöke a támogatásáról biztatta rutinos versenyzőjét.

„Az igazság az, hogy egy olyan autót kell adnunk neki, amiben komfortosan érzi magát. Yuki esetében ez már az első szabadedzéstől kezdve megvolt. Valószínűleg az időmérőkön van ezzel problémája. A futamon olyan tempót futott, mint azok, akik pontot szereztek. Szóval egy jobb rajtpozícióval harcolhat ő is a pontokért. Ez is egy pozitívum, amit hazavihetünk, hogy Daniel is egy nagyon erős versenyt produkált.” – fogalmazott Laurent Mekies.

Ennyi futama van Ricciardónak hogy megmentse az F1-es karrierjét

Forrás :