fbpx

Nem csak az F1-es versenyzők átigazolása lehet izgalmas!

Világos, hogy a Forma-1-es csapatok nem csak a legjobb versenyzőkre, de a legjobb szakemberekre is kivetik a hálójukat. Nyilvánvaló, hogy mindenki a lehető legtökéletesebb csapatot akarja összeállítani, ennek pedig nem csak a versenyzők lehetnek kulcsszereplői.

Az egyik ilyen szakember, akire gyakorlatilag minden csapatnak fáj a foga, nem más, mint a 65 éves Adrian Newey. A brit mérnököt minden idők egyik legjobbnak, ha nem a legjobbnak tartják a Forma-1-ben.

Newey F1-es karrierje 1988-ban a March csapatnál kezdődött, majd 1991-ben a Williamsnél folytatta pályafutásátk. 1997-től a McLarennek tervezett, majd 2006-tól mostanáig a Red Bull autóin dolgozik.

Az általa tervezett autók 12 alkalommal nyertek konstruktőri világbajnoki címet, és 13 alkalommal ünnepelhetett egyéni bajnoki címet olyan versenyző, aki Newey-féle autót hajtott.

Mindamellett, hogy Max Verstappen kiváló képességei vitathatatlanok, azt kiegészítvén sokan Newey-nak tulajdonítják a Red Bull jelenlegi dominanciáját. Az energiaitalos csapat kezében tehát jelenleg két „csodafegyver” is van, a holland versenyző és a brit aero-zseni személyében. Azonban a csapat körüli botrány miatt akár mindketőjüket el is veszíthetik.

Verstappen neve egyra gyakrabban merül fel a Mercedes kapcsán, míg Newey-t a Ferrari és az Aston Martin kapcsán is emlegetik. Bár 2023 elején több évre szóló szerződéshosszabbítást írt alá a Red Bullal, mind tudjuk, hogy nincs az a szerződés, amit bizonyos esetekben ne lehetne felbontani. Pláne, ha „csak” opciós évekről van szó.

Vajon hol folytatja jövőre Adrian Newey? Marad minden a régiben, vagy új kihívás elé néz? Bajnokká segítené Lewis Hamiltont a Ferrarinál, vagy Fernando Alonsót az Aston Martinnál? Vagy egészen mást választ? Te mit gondolsz?

Hol folytatja Adrian Newey a karrierjét?
437 Szavazat · 437 szavazat

Az Aston Martin elképesztő pénzt fizetne a Red Bull-os Newey-ért!