fbpx

Bottas drasztikus dolgot vállalna be, ha újra leigazolná a Mercedes

Valtteri Bottas, a Sauber versenyzője az utóbbi időben sajátos divatot teremtett a Forma-1-ben: jellegzetes „mullet” frizurájáról és bajuszáról lett híres.

A finn a napokban meglepő nyilatkozatot tett, miszerint hajlandó átesni egy kis átalakításon, amennyiben újra a Mercedeshez igazolhatna. Ezúttal nem Lewis Hamilton mellé, hanem Lewis Hamilton helyére.

Bottas, 2021-ig a brit mellett versenyzett a Mercedesnél, majd a Sauberhez igazolt. Ez a változás pedig felszabadultságában és megjelenésében is új fejezetet nyitott.

A Bahreini Nagydíj hétvégéjén, az Ilta Sanomatnak nyilatkozva Bottas megdöbbenésének adott hangot Hamilton bejelnetése kapcsán, mely szerint jövőre a Ferrarihoz igazol.

„Különösen az időzítés volt elég meglepő, de ha belegondolunk, valószínűleg az utolsó évei felé közeledik a Forma-1-ben” – tűnődött Bottas. „Ott is elég jó üzletet kötött, szóval miért is ne?”

Bottas jelenleg a jövőjére koncentrál a Sauber-Audi projekt kapcsán, mely fúzió 2026-ben lép életbe.

„Tény, hogy a szerződésem az idei év végéig szól” – mondta, és hangsúlyozta, hogy alapvetően a jelenlegi bizonytalanság ellenére elsődleges célja továbbra is a Sauber.

„Az Audi mindig is sikeres volt a motorsport minden formájában, és ezt nem félszívvel csinálják” – mondta.

De nem zárta ki a Mercedeshez való esetleges visszatérés lehetőségét sem.

„Ebben a sportban soha nem lehet azt mondani, hogy soha. Ebben a sportban bármi lehetséges.”

Az, hogy Bottas leborotválja a bajuszát és levágatja a haját azért, hogy visszailleszkedjen a Mercedeshez, drasztikusnak tűnhet, de számára megérné az áldozatot, ha ez azt jelentené, hogy visszatérhet a rajtrács elejére.

„Nos, ez elég kemény követelés lenne” – viccelődött Bottas, majd hozzátette: „De ha a sikerről beszélünk, és arról, hogy újra a dobogókért és a győzelmekért harcoljunk, akkor igen, azt hiszem, hogy a mullet és a bajusz mehet.”

Annak ellenére, hogy jelenlegi csapatánál lazább életmódot folytat, Bottas továbbra is elkötelezett a bajnoki ambíciói mellett.

„Természetesen hiszek benne, különben nem lennék itt” – erősítette meg, és a dobogóra való visszatérést tűzte ki közvetlen céljául.

E vágyai azonban a Saubernél meglehetősen esélytelenek, legalábbis jelenleg.

Bottas kiborította a finneket: Függőséget okozó termékhez adta a nevét

Forrás :