fbpx

A zöld zászlóra váró Morbidelli szerint ezen versenyzők képviselik a tökéletes vezetési stílust

„Újra versenyeket akarok nyerni” – hangsúlyozta a Pramac-Ducati újonca, Franco Morbidelli, miután a Yamaha gyári versenyzőjeként nehéz időszakot zárt.

Franco Morbidelli edzésbalesete miatt csak néző volt a szezon előtti teszteken Sepangban és Dohában. A Pramac újonca a katari teszten mindenekelőtt azért volt jelen, hogy új csapatával együtt dolgozzon, és minél több információt gyűjtsön.

„Megtanultam, hogy sokkal jobb motorozni, mint nézni a többieket. Ha viszont sérült vagy, akkor is ez az egyik legjobb lehetőség, amit kaphattam, hogy a csapattal tölthessek egy kis időt és a pályán lehessek.”

A 29 éves olasz nem korlátozta magát a Prima Pramac csapatán belüli munkára, hanem természetesen elemezte új márkatársai adatait is.

„Nos, a nagyon gyors motorozás stílusa manapság egy, méghozzá az, amit Pecco és Jorge képvisel. Az a stílus, amivel én nyertem, egy kicsit más, de még mindig hatékony lehet. Azt hiszem, Diggia tudja a legjobban kifejezni ezt a kanyarsebességgel és a kanyarokban való áramlással. De ahogy mondtam, a győzelemhez szükséges stílust Pecco és Jorge diktálja.

A tavalyi világbajnoki szezon első két helyezettjéhez hasonlóan Franco Morbidelli számára is egy jelenlegi GP24-es áll rendelkezésre, amely Bagnaia szerint nagyon jól működik a féktávokon.

Morbidelli hogyan tervezi, tervezi-e, hogy teljesen megváltoztatja természetes, gördülékeny vezetési stílusát a Desmosedicin?

„Újra futamokat akarok nyerni és dobogóra állni. Az első lépés természetesen, hogy minél gyorsabban megtanuljam, hogy azokhoz a versenyzőkhöz igazodjak, akiknek olyan stílusuk van, amellyel futamgyőzelmeket és dobogókat szerezhetek. Ha ezután hozzá tudom adni a régi motorozási stílusom aspektusait egy már sikeres stílushoz, akkor talán sikerülni fog. De egyelőre ezt a tervet követem.”

Morbidelli tisztában van azzal, hogy a tesztek kihagyása után sok mindent be kell pótolnia. A héten a Katari Nagydíjra tervezett visszatéréséhez még mindig orvosi engedélyre vár.

Morbidelli köszönetet mondott Marc Márqueznek, aki elsőként sietett a segítségére

Forrás :