fbpx

Készül Günther Steiner új könyve, amit kirúgása csak még izgalmasabbá tesz

A Haas nemrég menesztett csapatfőnöke, Günther Steiner tavaly tavasszal jelentetett meg könyvet Surviving to Drive címmel, James Hogg szellemíró közreműködésével.

A könyv a Haas csapat 2022-es szezonjának belső történetét meséli el, miközben Steiner pályafutásának korábbi élményeit is feleleveníti. Mindezt napló formában, Steiner stílusban.

A könyvből állítólag 150 000 példányt adtak el, és 12 nyelven jelent meg. Mi még nyáron az angol nyelvű eredetit olvastuk, de decemberben magyar nyelven is megjelent.

Úgy tudni, hogy Steiner és Hogg már a második együttműködésüket kezdték meg, amikor kiderült, hogy a Haas elküldi a csapatfőnököt.

„Jelenleg a második könyvön dolgozunk” – idézte Steinert a Motorsport.com újságírója, Adam Cooper. „Ezt már korábban is terveztük. Most nyilván a történet talán egy kicsit megváltozik!”

Steiner élvezte az első projektben való részvételét, ami oda vezetett, hogy dedikálásokat is vállalt a boltokban.

„Ez egy teljesen új élmény volt” – mondta. „És sokat tanultam arról, hogyan működnek egyes iparágak, hogyan zajlanak a dolgok, mert korábban még sosem voltam ennek kitéve.”

„És igazából élveztem a munkát az íróval, ő egy jó fej srác, jól szórakoztunk. És ő is jól szórakozott. Azt mondta, hogy mindig jó móka volt velem együtt lógni, mert soha nem volt az a nyomás, hogy ‘ezt meg kell csinálnunk’. Az egész nagyon organikusan jött.”

Steiner arról is beszélt, hogyan zajlik a munka a szellemíróval, és hogy ez valójában neki nem sok idejébe telik.

„Most már több időm van, de még most is heti két félórás meetinget tartunk. Egyet kedden, egyet pedig pénteken. Én csak ennyit teszek, a többit ő csinálja.”

„Beszélsz vele, de ez nem olyan, mintha napokat beszélgetnék vele. Tudom, hogy egyesek napokat töltöttek azzal, hogy beszélgessenek vele, de én nem.”

„Nem hiszem, hogy ez lényeges tényező. Azt hiszem, hogy a csapat számára több előnye volt ennek, mint bármi másnak, mert rengeteg szponzort kaptak” – mondta Steiner.

A Haas csak szórta a pénzt Steinerrel? Erre célozgat a tulajdonos