fbpx

Damon Hill, mint sorstárs üzeni Mick Schumachernek: „Felejtsd el Michaelt!”

Damon Hill azt javasolja Michael Schumacher fiának, Micknek, hogy „felejtse el” apja nevét, így egy évtizeddel annak síbalesete után, amely örökre megváltoztatta a család életét.

December 29-én volt épp egy évtizede, hogy az Michael Schumacher súlyos fejsérülést szenvedett, miközben a franciaországi Meribelben síelt. A Forma-1-es legenda az eset óta nem jelent meg nyilvánosan, és nem tudni, hogy mennyire van tudatánál.

Fia Mick, aki a Mercedes tartalékversenyzője jelenleg, mindössze 14 éves volt, amikor édesapja súlyos balesetet szenvedett.

1996 világbajnoka, Damon Hill, aki a kilencvenes évek közepén ádáz rivalizálást folytatott Michael Schumacherrel, tanácsokat adott a 24 éves Micknek. Hill szintén tizenéves korában veszítette el édesapját – a kétszeres világbajnok Graham Hillt.

„Apám, Graham, szintén világbajnok volt. Őt 15 éves koromban veszítettem el’ – mondta Hill a DailyMail szerint a BILDnek. „Amikor hallottam Michael balesetéről és annak következményeiről, megdöbbentem és elborzadtam. Azonnal együtt éreztem Mickkel, mert az apja az iránymutató személy az ember számára.”

„Micknek most mindent ki kell zárnia. El kell jutnia arra a pontra, hogy: ‘Felejtsd el Michaelt! Felejts el mindent körülötted! Felejts el mindent, ami történt! Felejtsd el a Schumacher nevet!'”

„A tanulási fázisban nem volt senki, aki igazán támogatott volna. Ezt csak az apák tehetik meg a versenyzésben – nem akarom, hogy ez diszkriminatívan hangozzon. Ők tudják – mert sikeresek voltak az autójukban -, hogy mit kell megtanítaniuk a fiaiknak.”

„És Micknek ez a fejlődés a döntő éveiben biztosan ugyanúgy hiányzott, mint nekem akkoriban. Erre szükséged van!”

Egy jelenlegi F1-es versenyző hisztis Schumacher rajongó volt

Forrás :