fbpx

Schumacher „olasz anyja” elmondta, mit evett Schumi a legszívesebben

Az olasz Rossella Giannini jól emlékszik a Michael Schumacherrel való utolsó találkozására.

2013 novemberének elején történt, és az akkor Red Bull-os Sebastian Vettel épp megszerezte negyedik világbajnoki címét. Schumacher be akarta mutatni honfitársát kedvenc maranellói éttermében.

A Montana étterem mindössze két perc autóútra van a maranellói gyártól. Az éttermet Giannini vezeti, akinek ételeit évtizedek óta élvezik a Ferrari emberei. Schumacher rendszeres vendég és barát volt ott.

Giannini 1996. február 14-én találkozott először a némettel.

„Michael eljött Maranellóba, ahol új versenyzőként mutatták be” – idézte Gianninit az is.fi a SportBild nyomán.

A vendéglős szerint Schumacher három különböző étteremben evett látogatása során. A Montana tésztája azonban annyira ízlett neki, hogy Giannini helyén a német törzsvendég lett. Schumi Gianninivel is jó kapcsolatba került, olasz anyjának (mamma) szólítani. Schumi kedvence a tagliatelle al ragu volt, vagyis az eredeti olasz bolognai ragu, amit szélesmetélt tésztával tálalnak.

Schumacher még versenyzői karrierje után is látogatta az éttermet. A látogatások 2013 végén értek véget – nyilvánvalóan. Giannini 2013. december 29-én, mikor a német síbalesete történt, szintén éppen nyaralt.

„Néha spagetti aglio e olio-t is rendelt” – árulta el Giannini, aki sokáig maga alatt volt Schumacher síbalesetének híre után.

„Egy bizonyos ponton megnyugodtam. Már nem bánkódom, emlékszem a szép pillanatokra, amiket együtt töltöttünk” – mondta.

Reméli, hogy egy nap majd újra láthatja barátját.

„Minden nap ránézek a bejárati ajtóra, és remélem, hogy Michael bejön rajta.”

Giannini nem tartotta a kapcsolatot a Schumacher családdal, mert saját szavai szerint nem akarja őket zavarni.

A hétszeres világbajnok fia, Mick Schumacher azóta szintén járt az étteremben, de Giannini nem akart vele az apja balesetéről és annak következményeiről beszélni, nem akar tolakodó lenni.

Schumacher ügyvédje elmagyarázza, miért nincs zárójelentés az F1-ikon egészségi állapotáról

Forrás :