fbpx

Minden eddiginél nagyobb kihívással nézett szembe Pol Espargaró (videó)

Pol Espargaró továbbra is nap mint nap meglep minket a sokoldalúságával, és most megmutatja, hogy mit tud a kezével csinálni a MotoGP-motorozáson túl. A Granollersből származó versenyző szenvedélyesen szereti a zenét, különösen a klasszikus zenét, amit szinte minden nap gyakorol otthon.

A KTM tesztpilótájának van egy titka, amit gyakorlatilag mindenki ismer a paddockban, ez pedig a zongorázás, amit már gyerekkora óta űz. Hatéves korában a szülei beíratták egy iskola utáni foglalkozásra, ahol a billentyűk segítettek neki fenntartani a koncentrációját és rendkívüli koordinációt elérni.

Nappal motoros, éjjel zongorista – így telnek Espargaró mindennapjai, aki minden nap lefekvés előtt néhány órát másik nagy szenvedélyének szentel. Tehetségét most otthonról is élvezhettük egy videóval, amely vírusszerűen terjedt a közösségi oldalakon.

A DAZN közvetítő platform csapata úgy döntött, hogy kihívás elé állítja őt: zongorán kell eljátszania egy dallamot, méghozzá a MotoGP hivatalos himnuszát. Egy dalt, amelyet annak idején Marco Beltrami, a híres hollywoodi zeneszerző alkotott, aki néhány nappal ezelőtt az austini GP of the Americas alkalmával volt jelen a paddockban.

Izaskun Ruiznak átadva a helyét, a szégyenlős és zavart Pol Espargaró kiemelte, hogy nem volt teljesen elégedett azzal, ahogyan előadta, de a végsőkig élvezte, annak ellenére, hogy rövid volt a felkészülési idő.

A spanyol zongoraszeretete már gyerekkora óta megvan; a KTM tesztelője öt évig tanult zeneelméletet és zongorát, de ezt fel kellett adnia, amikor tinédzserként versenyezni kezdett.

Forrás :