fbpx

Russell szerint a Mercedes mérnökei a legsikeresebbek, Newey nélkül is

George Russell támogatásáról biztosította a Mercedes mérnöki részlegét. Tette ezt miközben mindenki azt pedzegeti, hogy mely csapathoz igazol – ha egyáltalán igazol – a Red Bulltól az év végzetével távozó sztártervező, Adrian Newey.  

Az F1 valaha volt egyik legjobb tervezőmérnökének tartott Newey 2006-tól dolgozott a Red Bullnál, és jelenleg is az ő autója dominál a sportban. Így aztán logikus, hogy szinte minden csapat szeretné, ha hozzájuk szerződne.

Russellt is megkérdezték róla, hogy illeszkedne-e Newey a Mercedes csapatba.

„Természetesen” – idézi a 26 éves versenyzőt a RacingNews365. „A legjobb mérnököket, a legjobb versenyzőket, a legjobb szerelőket akarod, a legjobb egyéniségeket akarod a csapatodba.”

„De úgy gondolom, hogy az itteni csapatunk az elmúlt 12 év során, a mérnököknek az a csoportja, akik a szomszéd szobában ülnek, még mindig a legsikeresebb mérnökök, akiket a Forma-1 az elmúlt 12-13 évben látott.”

A Mercedes a 2014-es szabálymódosítást követően nyolc konstruktőri és hét versenyzői bajnoki címet szereztek egymás után. Most azonban a Red Bull dominál. A csillagos márka F1-es alakulata így most nagyrészt 2026-ra összpontosít, amikor ismét komoly szabályváltozások érkeznek.

A Mercedes jelenleg is csak 4. a bajnokságban, a brit versenyző bízik csapata képességeiben

„Most egy olyan időszakon megyünk keresztül, amikor nem érjük el azokat a sikereket, amelyeket a csapat néhány évvel ezelőtt elért” – ismerte el.

„De bízom mindenkiben, azokban az emberekben, akik megnyerték a bajnokságokat, az új mérnökökben és azokban az egyénekben, akik részesei ennek az útnak, hogy a Mercedest visszahozzák a csúcsra.”

A McLaren első embere szerint Newey még nem végzett a Forma-1-gyel

Forrás :