fbpx

Verstappen boldog, hogy beérte Senna rekordját

Max Verstappen megszerezte a pole pozíciót Imolában, beállítva ezzel beállította Ayrton Senna rekordját. A holland versenyző elmondta, hogy örül a pole-nak, miután nehezen indult a hétvége számára.

A Red Bull versenyzője pénteken még azt mondta, hogy nagyon elmaradt a tempójuk a szükségestől. Bár az időmérőn is nagyon kevesek voltak az időkülönbségek a versenyzők között, végül Verstappené lett a pole az Emilia-Romagna Nagydíjra.

Verstappen az idei évben eddig veretlen a kvalifikációkon. A tavalyi szezon utolsó fordulója óta ez volt zsinórban a nyolcadik pole pozíciója, amivel beállította a zsinórban legtöbb pole pozíció rekordját, amelyet Senna állított fel 1988 és 1989 között. Verstappen ezt épp Imolában érte be, azon a pályán, amelyen 1994-ben a brazil versenyző életét vesztette.

„30 éve, hogy ezen a pályán hunyt el, így természetesen nagyon örülök, hogy itt szereztem meg a pole-t. Bizonyos értelemben ez egy szép emlékállítás neki” – mondta a háromszoros világbajnok.

„Hihetetlen ember és versenyző volt, különösen a kvalifikációs körökben. Szóval nagyszerű nap ez számomra, nagyszerű nap a csapatnak, nagyon-nagyon boldog vagyok.”

A pole őt is meglepte azért.

„Erre nem számítottam” – tette hozzá. „A kvalifikáció előtt elvégeztünk néhány utolsó módosítást, úgy tűnik, ezek hatására egy kicsit jobban éreztem magam. Egy kicsit keményebben tudtam nyomni.”

Nem sokáig tartott a McLaren öröme, megbüntették a versenyzőjüket!

Forrás :