fbpx

Razgatlioglu világbajnoki címe a BMW-vel egyenes út lenne a MotoGP-be

Toprak Razgatlioglu barcelonai győzelmei táplálják a reményt, hogy a török megnyerheti a Superbike-világbajnokságot a BMW-vel. Ha ez sikerül neki, a MotoGP ismét téma lehet.

A 2021-es Superbike-világbajnokság megnyerése után Toprak Razgatlioglu lehetőséget kapott a Yamahától, hogy tesztelje a MotoGP-motort. A két teszt 2022 júniusában Aragónban és 2023 áprilisában Jerezben azonban nem győzte meg sem őt, sem a Yamahát. Mentora és menedzsere, Kenan Sofuoglu egyébként is azt tanácsolta neki, hogy ne váltson.

A 27 éves versenyző május 22-én szerződést kötött a BMW-vel a 2024-es Superbike-világbajnokságra, annak ellenére, hogy Garrett Gerloff akkoriban a legjobb BMW-pilótaként csak a 13. helyen állt az összesített tabellán! Sokan hasonló bukást jósoltak Razgatlioglunak, de a tehetséges török a szezon második találkozóján, Barcelonában győzelmet aratott az első futamon és a Superpole futamon is.

„Mindig is hangsúlyoztam, hogy az a célom, hogy segítsek Topraknak megnyerni a Superbike-világbajnokságot, nem pedig az, hogy MotoGP-világbajnok legyen. Most a BMW-vel vállaltuk a kihívást, hogy sikerre vigyük” – mondta Sofuoglu.

„Ha Toprak megnyeri a Superbike-világbajnokságot a BMW-vel, akkor gondolkodhat a MotoGP-n. Világbajnokként jobb ajánlatokat kaphat.”

Toprak azonban kétéves szerződést kötött a BMW-vel, így 2025-ben is a bajor gyártóval kellene versenyeznie. A BMW potenciálisan MotoGP-s lehetőséget is kínálhatna neki. Ugyanis 2027-től új technikai szabályok lesznek a királykategóriában, a jelenlegi 1000 köbcentinél kisebb hengerűrtartalmú (valószínűleg 850 köbcentis) motorokkal.

Razgatlioglu robbantott a BMW-vel – Bautista bebizonyította, hogy nem a termete miatt világbajnok

Forrás :