fbpx

Próbaidő alatt mondott fel a McLaren az ex-Ferrari-mérnöknek!

A McLaren bejelentette, hogy David Sanchez mérnök azonnal távozik a csapatától, mindössze három hónapnyi közös munka után.

A francia Sanchez januárban csatlakozott a wokingiakhoz a Ferraritól, mert a McLaren vezérigazgatója, Zak Brown és a csapatfőnök, Andrea Stella felfrissítette a tervezőcsapatot, hogy kihívást jelentsenek a Red Bullnak az élen. A McLaren ugyanakkor némi meglepetésre kedden bejelentette, hogy Sanchez távozott az istállótól, miután „rosszul osztották be a szerepét” – erre a hibára Stella és Sanchez is utalt. Sanchezt az „autókoncepció és teljesítmény” technikai igazgatójának nevezték ki – de Stella veszi át ezt a szerepet, amíg nem történik meg újabb állandó kinevezés. Rob Marshall lett a fő formatervező, Neil Houldey pedig a „mérnöki” műszaki igazgató. Stella így fogalmazott:

„David Sanchez és az alakulat vezetősége közötti átgondolt megbeszéléseket követően közös döntés született arról, hogy David távozik a csapattól. Közös mérlegelésünk után egyértelművé vált, hogy a David pozíciójával járó szerepkör, felelősség és ambíciók nem feleltek meg az eredeti elvárásainknak, amikor beleegyezett, hogy 2023 februárjában csatlakozik hozzánk. Felismerve ezt, David és én is egyetértettünk abban, hogy a legjobb lenne, ha most válnának el az útjaink, így lehetővé téve számára, hogy más opciókat keressen, amelyek jobban kihasználják figyelemre méltó képességeinek teljes skáláját és spektrumát.”

Sanchez hozzáfűzte:

„Hálás vagyok a lehetőségért, hogy ennek az istállónak a tagja lehettem. Ugyan az általunk elképzelt és elfogadott szerepkör nem felelt meg a valóságnak, mégis tisztelettel távozom a menedzsment iránt, csodálattal a kollégáim elkötelezettsége iránt, és elismeréssel a nyitottságért és őszinteségért, amellyel megvitattuk és meghoztuk ezt a döntést. További sok sikert kívánok ezen csapatnak, amely folytatja útját a mezőny elejére, ahová való. Nagyon várom a következő kihívásomat az F1-ben.”

A McLaren az idény első dobogós helyezését a legutóbbi, ausztráliai futamon szerezte meg, miután Lando Norris a harmadik helyen végzett. Azonban 2021 szeptembere óta nem nyertek versenyt.

Meglepően hosszú távra szerződött újra a McLarennel Zak Brown!

Forrás :