fbpx

Szuperlicensz pontokat is kapnak idén az F1 Academy legjobbjai

Az F1 Academy ma bejelentette, hogy a 2024-es versenyzői pontverseny első öt helyezettje FIA szuperlicenc pontokat kap majd!

A 2024-es szezon győztese 10 Szuperlicenc-pontot kap, míg a második és harmadik helyezett pilóták hét, illetve öt pontot gyűjtenek. Három pontot kap a negyedik helyen végző versenyző, az ötödik helyezett pedig egy pontot szerez.

A Forma-1-es versenyengedélyhez az alsóbb kategóriákban 40 pont megszerzése szükséges, az aktuálisan 3 elmúlt év során.

Egy további kezdeményezés keretében, amelynek célja, hogy segítsen erősíteni a tehetségeket azokban a régiókban, ahol az F1 Academy versenyez majd, az idei szezontól kezdve a sorozat egyes versenyein szabadkártyás nevezéseket is bevezet. Az F1 Academy a versenypromóterekkel együttműködve azonosítja majd a tehetséges fiatal nőket a régióból, és szabadkártyás nevezést kínál nekik egy adott hétvégére.

A szabadkártyás nevezőknek, a PREMA Racing, a regnáló csapatbajnokok kínál majd autót, a saját három versenyzője mellett. Ezen kívül támogatást és képzést nyújt a kiválasztott versenyzőknek.

A szabadkártyás nevezők jogosultak lesznek pontokat szerezni a versenyzői pontversenyben.

Az előrelépés ösztönzése és a feltörekvő tehetségek támogatása érdekében további frissítéseket hajtottak végre a Sportszabályzatot illetően, hogy a versenyzők csak maximum két szezonban indulhatnak az F1 Academyben. A szabály bevezetése biztosítja, hogy minden évben lehetőségük legyen a legtehetségesebb versenyzőknek, hogy részt vegyenek a sorozatban.

Susie Wolff, az F1 Academy ügyvezető igazgatója elmondta: „A szabadkártyás nevezők bevezetése elősegíti a regionális tehetségek felkutatását, a helyi versenyzőkkel való együttműködést a helyi közösségekkel, és növeli a tehetségek számát azokban a régiókban, ahol versenyezünk, ami fontos lesz a versenyzők számára a hosszú távú növekedésünkhöz. Továbbá biztosítjuk, hogy még több lehetőséget teremtsünk a nők számára, hogy részt vegyenek a sportunkban.”

Újabb autófestést mutatott be a McLaren!

Forrás :