fbpx

Újabb autófestést mutatott be a McLaren!

A McLaren korábban már megmutatta 2024-es F1-es autójának új festését, míg a tényleges új autót majd február 14-én mutatják be.

Tegnap azonban ismét leleplezős napot tartottak. Megmutatták milyen lesz a versenyzők idei versenyoveálja, majd bemutatták azt is, hogy milyen lesz Bianaca Bustamante McLaren-festésű ART Grand Prix autója az F1 Academy női bajnokságban.

A papaja színű és fekete elemekkel ellátott autó a csapat örökségére összpontosít, Bruce McLaren ikonikus, 1967-es bajnoki győztes M6A Can-Am-jét idézi.

A Cisco, a McLaren F1 Academy programjának hivatalos, elsődleges partnere. A márka így Bianca Alpinestars overalján és Castore csapatruházatán is feltűnik majd.

Az F1 Academy partnerség a Cisco és a McLaren 60 Scholars együttműködésére épül, amely egy olyan kezdeményezés, amely a STEM (science, technology, engineering, mathematics = tudomány, technológia, mérnöki tudományok és matematika) karrierutakat választó nőket támogatja.

Bianca a 16-os rajtszámmal versenyez majd.

McLaren, F1 Academy
Fotó: McLaren

Zak Brown, a McLaren Racing vezérigazgatója elmondta: „A papaja dizájn fantasztikusan néz ki, és már alig várom, hogy először láthassam a pályán.”

„Az F1 Academy sorozat egy fantasztikus kezdeményezés, és utat teremt a fiatal női versenyzők számára, hogy elérjék a motorsport legmagasabb szintjét. Örülünk, hogy Bianca részt vesz a McLaren versenyzőfejlesztési programjában, és alig várjuk, hogy láthassuk őt versenyezni az F1 Academy-ben az idei szezonban.”

Bianca Bustamante versenyző így nyilatkozott: „A 2024-es F1 Academy szezon gyorsan közeledik, és szürreális, hogy a McLaren színeiben fogok vezetni, abszolút imádom! A dizájn hihetetlenül ikonikus, és már nagyon várom, hogy papaja színben versenyezhessek.”

„A tél folyamán sikerült kivennem néhány hét szabadságot, de az utóbbi időben teljes erőbedobással készültem a pályán és azon kívül is az első barcelonai tesztre. Nagyon köszönöm a McLarennek és az ART Grand Prix-nek a folyamatos támogatást és elkötelezettséget, hogy segítettek abban, hogy még erősebb versenyzővé váljak.”

A Red Bull nem viccel! Nem egy, hanem három nőt támogat az F1 Academyben!

Forrás :