fbpx

Alonso kiakadt és az FIA elnökéhez fordul: Hamilton nem spanyol, így megúszta

Fernando Alonso szeretne leülni Mohammed Ben Sulayemmel, az FIA elnökével, mivel úgy véli, hogy bizonyos versenyzők a nemzetségük miatt más elbírálásban részesülnek.

A tegnapi sprintversenyen Lewis Hamilton egy merész manőverrel vetődött be a rajt után a spanyol világbajnok mellé. Az Aston Martin versenyzője, el akarta kerülni az ütközést, így kijjebb húzódott, ám ott pont csapattársa autózott. Így Alonso autója hozzáért Strolléhoz, aki ennek következtében kiütötte Lando Norrist a versenyből.

A McLaren brit és az Aston Martin kanadai  pilótája azonnal kiállt, míg a 42 éves pilóta defekt miatt a mezőny végére került. Mindaddig Hamilton a pontszerző helyeken küzdött Kevin Magnussennel.

Alonso nem értette, miért nem kapott büntetést a hétszeres világbajnok az első körös megmozdulásáért, hiszen a beugrása egy olyan láncreakciót indított be, ami kapcsán mindhárom versenyző végül feladata (Alonso az utolsó körben állt ki) a sprintfutamot. A kétszeres világbajnok szerint ellenfele azért úszta meg a dolgot, mert ,,nem spanyol”, így elnézőbbek voltak vele a stewardok.

,,Nem kapott semmit (Hamilton), mert nem spanyol. Ugyanakkor egy pár versenyző futamát tönkrevágta. Legfőképp Landóét (Norris), aki nagyon gyors autóval rendelkezik, de a manőver miatt ki lett rakva a pályáról.”

Norris sem értette, hogyan úszhatta meg ezt honfitársa. A 24 éves versenyző szerint egyértelmű, hogy büntetést kellett volna kapnia Hamiltonnak.

A stewardok elismerték, hogy a 44-es rajtszámú autó bevetődése zavarta meg a 14-es és a 18-as rajtszámmal rendelkező versenyzőt, ám hivatalos közleményükben úgy fogalmaztak, hogy egyik felet sem tudják egyértelműen bűnösnek titulálni, így nem is szankcionálnak senkit.

,,Nyitnom kellett, mivel Hamilton belülről jött anélkül, hogy uralta volna az autót. Ha én tettem volna ezt, akkor biztos büntetést kaptam volna. Úgy érzem, hogy csak az állampolgárság számít, és emiatt beszélni fogok Mohameddel (Ben Sulayem), az FIA-val, bárkivel. Biztosra kell mennem a tekintetben, hogy semmi baj sincs az állampolgárságommal, vagy bármivel, ami befolyásolhatja az ilyen döntéseket. Ez nem csak rólam szól, hanem a jövő spanyol versenyzőiért is. Őket is meg kell védenem” – magyarázta Alonso, majd sajtófőnöke közbelépett, hogy ne boncolgassa tovább ezt a témát a világbajnok.

Forrás :