fbpx

Az F1 irányító testületének elnöke úgy érzi, megpróbálják lemészárolni őt

Mohammed Ben Sulayem, az FIA elnöke azt mondta: „a média megpróbál lemészárolni és meggyilkolni engem”. Mondta ezt a tavalyi szaúd-arábiai és Las Vegas-i Nagydíj kapcsán őt ért vádak után, amelyek alól az FIA etikai bizottsága egy hónappal ezelőtt tisztázta őt.

Az emirátusi tisztségviselőt a 2021-es Abu Dhabi Nagydíj után választották Jean Todt utódjává az FIA élén. Ám az elmúlt 12 hónapban az F1 kulcsfiguráinak körében a népszerűsége megingott, miután több ellentmondásos esemény is történt vele kapcsolatban.

Az F1 Academy igazgatója, Susie Wolff ellen indított vizsgálatot indítottak, miután a BusinessF1 magazin jelentése szerint F1-es csapatvezetők aggodalmukat fejezték ki, hogy bizalmas információkat adott át a férjének és a Mercedes csapatfőnökének, Toto Wolffnak. Válaszul Susie Wolff közleményt adott ki, amelyben tagadta az állításokat, és a teljes F1-es mezőny támogatását elnyerte. Minden csapat összehangolt nyilatkozatot tett közzé a védelmében. A vizsgálatot nem sokkal később megszüntették, de a botrány jelentős károkat okozott Ben Sulayem megítélésében.

Lewis Hamilton nyilvánosan nyilvánosan is felszólalt Ben Sulayem „ellen”. Kifejezte támogatását Susie Wolff iránnyába. Majd mikor a Mercedes versenyzőjét megkérdezték, hogy az FIA elnökét még mindig támogatja-e így válaszolt: „Soha nem volt így.”

Ben Sulayem az FIA etikai bizottsága előtt is felelt, miután a vádak szerint arra használta hatalmát, hogy megpróbálta befolyásolni a 2023-as Szaúd-arábiai Nagydíj versenyeredményét, valamint nyomást gyakorolt a tisztviselőkre, hogy ne hitelesítsék a Las Vegas-i pályát az első futam előtt.

Végül mindkét esetben felmentették.

„Nézzenek rám, a média megpróbál lemészárolni és meggyilkolni engem” – nyilatkozta az FIA-elnök a GrandPrix247-nek. „Ez szükségtelen, de én derekasan helytállok. Ha vannak problémák, jó, ha utánanézünk, ha hazugságok és kitalált pletykák vannak…”

„Végső soron a sportnak tisztességre van szüksége. Tudják, min mentem keresztül az elmúlt két évben. Olyan ez, mintha minden évben váltogatnák ezt. És aztán mi van? Mi marad ezekből a pletykákból és kitalációkból?”

„Én aktív vagyok. Nézték meg a támogatásom! Nézzék meg az FIA honlapját! El vagyok ájulva a tagok támogatásától. Egy dolgot kell megérteniük az embereknek: Az FIA tagjai juttattak ide, nem a sajtó, nem a versenyzők, nem az F1-es csapatok.”

Hamilton közölte, hogy sosem támogatta az FIA elnökét

Forrás :