fbpx

Nem GP2 Engine: Alonso már nem dühös a Hondára, sőt!

Csütörtökön Alonso és az Aston Martin bejelentette, hogy a spanyol legalább 2026-ig marad a csapatnál, amikor is a Honda csatlakozik a silverstone-i csapathoz, mint erőforrás-partner.

Alonso és a Honda feszült kapcsolatot élt át, amikor együtt dolgoztak a McLaren-Honda együttműködése során. Bizonyára sokan emlékeznek a spanyol versenyző mémmé vált kiakadására, mikor GP2-es motornak minősítette a Honda erőforrást, arra utalva, hogy nem elég erős ahhoz, hogy a Forma-1-ben szerepeljen. A Honda azóta viszont a Red Bullal sikereket ért el.

Hét évvel később azonban úgy tűnik, hogy Alonso sértettsége elmúlt. Bár elismerte, hogy „nem működött a McLarennél”, elmondta, hogy az, hogy újra együtt dolgozhat a Hondával, nagy szerepet játszott abban, hogy az Aston Martinnal való szerződéshosszabbítás mellett döntött.

„Az Astonnál maradásra vonatkozó döntésemnek az is része, hogy 2026-ra a Hondával van szerződésük. Ez nagyon-nagyon fontos volt számomra” – mondta Alonso.

„A Honda egyértelműen egy olyan gyártó, amely megannyi sikert tudhat magáénak a Forma-1-ben és a motorsport világában, mindig is egy olyan vállalat volt, amelyet tiszteltem.”

„A McLarennél nem működött a dolog, azokban az években, amikor a sportba jöttek, de rögtön utána kijavították az összes problémát, és jelenleg uralják a sportot.”

„Úgy gondolom, hogy 2026-ra már most is nagyon erős lesz az alapfelállásuk. De Sakurában is megvan a kapacitásuk arra, hogy valami igazán jót alkossanak.”

„A McLaren-Hondával és az IndyCarral szerzett tapasztalatok után most lehetőségünk van újra együtt dolgozni. Ez számomra igazi öröm.”

Mindemellett F1 2026-os fenntartható üzemanyagokra való átállása is olyasmi, amire kíváncsi Alonso.

„Nyilvánvaló, hogy a fenntartható üzemanyag, amely 2026-ban lesz, ez olyasmi, amivel szívesen kísérleteznék” – magyarázta a 42 éves versenyző. „Nagyszerű partnerünk van az Aramco személyében, így úgy látom, hogy mindenki nyer ezzel.”

„2026-ban biztosan ismeretlenbe megyünk a szabályok tekintetében. De ha választanom kellene, az az érzésem, hogy a mi projektünket, a mi motorunkat és az erőforrásunkat választanám.”

„Először is, mert szerintem uralják a sportot, nagyon-nagyon erős motorral rendelkezik a Red Bull és az AlphaTauri [jelenleg Visa Cash App RB].”

„Másodszor pedig azért, mert az új üzemanyagokkal és az új szabályokkal minden eszköz a rendelkezésükre áll majd a sikerhez.”

Hivatalos: Fernando Alonso hosszabbított az Aston Martinnal

Forrás :