fbpx

Wolff: A senki földjén vagyunk

Elég lesújtóan fogalmazott a Japán Nagydíj után a Toto Wolff. A Mercedes csapatfőnöke szerint csapata számára már véget is ért a szezon.

Suzukában is felejthető versenyt futott a tavalyi konstruktőri ezüstérmes istálló. Russell a 7., Hamilton pedig csak a 9. lett. Ezzel a Mercedes csupán egy ponttal előzi meg az Aston Martin a konstruktőri negyedik helyen. Ember emlékezet óta nem kezdett ilyen pocsékul szezont a német gárda.

Négy futam után Russell bahreini ötödik helye a csapat eddigi legjobb eredménye. Tempóban is messze elmaradnak az előttük állóktól és csak Stroll gyengélkedése miatt nem az ötödik helyen állnak a pontversenyben.

A helyzetük finoman szólva sem rózsás, emiatt az osztrák csapatfőnök is nagyon borúlátó az idei évet illetően.

„Senki sem fogja idén elkapni Maxot, az autója és a teljesítménye is igen látványos. Ez a szezon arról szól, hogy ki lesz utánuk a legjobb. Erről a harcról szól ez az év, remélhetőleg utolérjük a Ferrarit és a McLarent, és küzdhetünk a második helyért. Ha az lenne az elvárásunk, hogy győzelmekért, bajnoki címért küzdjünk, akkor totálisan a senki földjén vagyunk.” – vázolta fel képletesen Wolff a Mercedes helyzetét.

Wolff legszívesebben orrba vágta volna magát, de a hite továbbra is kitart

Forrás :