fbpx

Bastianini tudja, hogy Márquez borsot törhet az orra alá, és félti a gyári ülését

Enea Bastianini tudja, hogy a jövője a következő versenyeken dől el. Az olasz versenyzőnek már csak néhány nagydíj van hátra, hogy megmutassa a Ducatinak, hogy továbbra is méltó a gyári ülésre.

Enea Bastianini nem változtatott a hozzáállásán az előszezon malajziai kezdete óta. Bár a szezonnyitója nem sikerült olyan fényesen, mint Jorge Martíné, Bastianini Katarban és különösen Portugáliában elért eredményei tökéletesen jelzik, hogy az olasz jó úton jár. Most, hogy a bajnokság olyan pályákra látogat el, amelyek kedveznek neki, meggyőződése, hogy visszanyerheti a 2022-es formáját.

„A mentalitásom még mindig ugyanaz, úgy gondolom, idén jobban kezdtük a szezont. Egész télen jól dolgoztunk, tudtam, hogy a szezon eleje kicsit nehezebb lesz. Számítottam rá, hogy Katarban kicsit jobban fogok szenvedni.”

A 26 éves versenyző elmondása szerint pontosan tudja, hogy min kell dolgoznia, így nem mondaná, hogy nyugodt, de bizakodó az előtte álló futamokkal kapcsolatban. Különösen Austinban, ahol Bastianini két szezonnal ezelőtt már tündökölt a Gresini csapat motorján, és győzelmet aratott.

„Nagyon jó emlékeim vannak 2022-ről. Az volt a kedvenc győzelmem az évben, szóval számomra jó visszatérni az amerikai helyszínre” – mondta Bastianini, aki nem titkolja, hogy tart Marc Márquez teljesítményétől a hétvégén, egy olyan pályán, ahol a spanyol mindenkinél többször nyert.

Bastianini Ducatija fölött úgy énekelnek a versenytársak, mint a Jégkorszakban a keselyűk

Forrás :