fbpx

Norris most sem kertelt: Nehéz volt küzdeni, szinte hátrafelé mentünk

Lando Norrisnak és a McLarennek a Red Bull mellett, a Ferrari ellen sem volt ellenszere Japánban.

Az időmérőn még egy jó versenyben reménykedett a brit pilóta, ám a futamon a gumikopás mértéke nőt, és a tempójuk alul múlta a várakozásokat. Ugyan az első elévágást még sikeresen abszolválták Sergio Pérez ellen, de a mexikói gyorsan visszaelőzte a 24 éves pilótát. A Ferrari is magára talált, így Sainz mellett az alternatív taktikát követő Charles Leclerc is a papaya színű csapat elé került. Így Norris a harmadik helyről az ötödikre esett vissza.

A verseny után csalódottan értékelte az eseményeket a fiatal pilóta:

,,Kemény verseny volt. A Ferrarihoz képest nem volt elég a tempónk. Minden tekintetben visszaestünk hozzájuk és a Red Bullhoz képest. Kár érte. Nem jó érzés, mikor a harmadik helyről indulsz, és hátrafelé lépkedsz. Olyan, mintha eleve vesztes csatát vívnál ezekkel a srácokkal, mert ők egyszerűen többre képesek. Tovább tudnak menni, hosszabb ideig képesek jó tempót autózni, és a gumikezelésük is jobb. Nehéz így küzdeni” – magyarázta Norris.

Ugyanakkor a brit versenyző némi reményt is érez a hétvégén mutatott teljesítményüket látva:

,,Megteremtettük az esélyt, és amit tudtunk, beleadtunk. Az első két csapatot leszámítva, a maximális pontot hoztuk el. Ez volt minden, amit tehettünk. A Ferrari egyértelműen az élmezőnyhöz tartozik, a szezon során végig ott voltak. Még mindig előttünk vannak. Mi még nem változtattunk semmin, így nincs okunk arra, hogy előrébb legyünk.”

Forrás :