fbpx

Az F1 nagyjai kritizálják a Ferrari döntését: Rossz pilótát szerződtettek, a jót pedig feláldozzák

Miután az Audi nemrég a Sauber új tulajdonosaként lépett be, a motorsport-óriás véges határidőt szabott Carlos Sainznak. Kulcsfontosságú szerepet ajánlott neki az ambiciózus Forma-1-es vállalkozásukban, a döntés pedig két héten belül várható.

A jelenleg neonzöld színben pompázó Saubernek a sebességen túlmutató kihívásokkal is meg kell küzdenie, nevezetesen amely a 2024-es szezon elfuserált bokszkiállásaival.

Mindezek közepette Carlos Sainz, aki frissen aratott melbourne-i győzelmén van túl, és a Mercedeshez és a Red Bullhoz hasonló csapatoknál a jövőjével kapcsolatos találgatások forgatagában, karrierje válaszút elé került.

Az Auto Motor und Sport állítólag április közepi ultimátumot szabott a 29 éves spanyolnak, hogy döntsön a 2025-ös és az azt követő pályafutásáról. Miközben Nico Hulkenberg a jelek szerint megerősítést nyert a csapat második helyére.

Sainz az idei szezon futamain végig híres édesapja, idősebb Carlos Sainz irányítása alatt állt, aki nagy szerepet játszott fia jövőbeli Forma-1-es elkötelezettségének mérlegelésében.

„Nehéz megmondani, hol lesz a fiam 2025-ben. Remélem, hogy egy olyan autóban látom majd, amely képes a győzelemért harcolni. Minden, ami (a Ferrarival) történt, meglepetés volt, nem számítottunk rá, és most próbáljuk megérteni, mit tegyünk és merre menjünk. Közben úgy tűnik, a Ferrari mindkét pilótának megengedi, hogy kitűnjön. Még mindig a Red Bull a favorit, de a Ferrari most közelebb van hozzá.”

A Ferrari váratlan lépése, hogy Lewis Hamiltont szerződtette a 2025-ös szezonra, sokakat, köztük az 1978-as világbajnok Mario Andrettit is meglepte.

„Hamilton rendkívüli versenyzőnek tűnt, de most már látjuk, hogy ő is csak ember. Kicsit elszomorít, hogy Sainzot feláldozzák, hogy helyet csináljanak Hamiltonnak. Charles-hoz (Leclerc) képest Carlosnak úgy tűnik, hogy rögtön jobban érzi magát a 2024-es autóval.”

Andretti érzéseit visszhangozva a korábbi F1-es pilóta, Christian Danner is kritizálta a Ferrari döntését, mondván: „Rossz pilótát szerződtettek.” Szerinte a Ferrari csapatfőnökének, Frederic Vasseurnek várnia kellett volna még egy kicsit.

Giancarlo Minardi, aki csapattulajdonosként és csapatfőnökként is dolgozott már az F1-ben, a Corriere dello Sportnak elmondta, hogy a fiatal tehetségek gondozását részesíti előnyben, és arra a következtetésre jutott, hogy Hamilton elsősorban azzal járulna hozzá a csapathoz, hogy topmérnököket vonzana: „Egész életemben a fiatal versenyzőket részesítettem előnyben. Az egyetlen dolog, amit Hamilton tehet, hogy értékes mérnököket hozhat.”

Wolff megerősítette, hogy Sainz is a Mercedes látókörében van

Forrás :