fbpx

A Ferrari többre megy Hamilton „csáberejével”, mint a képességeivel?

Az F1-es Minardi csapat alapítója és korábbi csapatfőnöke, Giancarlo Minardi úgy véli, Lewis Hamilton nem sok hasznára lesz a Ferrarinak azon kívül, hogy talán fontos embereket vonz a csapathoz.

Még a 2024-es szezon kezdete előtt robbant a hír, hogy ez lesz Hamilton utolsó éve a Mercedes versenyzőjeként, és jövőre már a Ferrari versenyzője lesz.

Az idei szezont a Red Bull és a Ferrari kezdte az élen, a Mercedes egyelőre a dobogóról is lemarad. Emellett csapaton belül George Russell 3-0-ra áll Hamilton ellen.

Mindeközben sokan megkérdőjelezik a Ferrari döntését, miszerint megválnak Carlos Sainztól Hamiltonért, holott a spanyol az egyetlen, aki tavaly el tudott happolni egy győzelmet a Red Bulltól, és eddig idén is így áll a helyzet. Az előző versenyt ráadásul nem sokkal egy vakbélműtét után nyerte meg.

Hamilton azonban nem csak versenyzői képességeit viszi majd a Ferrarihoz, hanem a kapcsolatait is. Minardi véleménye szerint pedig ez többet hozhat az olasz csapat konyhájára, mint maga Hamilton.

„Egész életemben a fiatal versenyzőket részesítettem előnyben” – idézi Minardit a PlanetF1 a Corriere dello Sport című olasz lap nyomán. „Az egyetlen dolog, amit Hamilton tehet, hogy értékes technikusokat hozhat.”

Minardi annak a meggyőződésének is hangot adott, hogy Sainz egy nagyon alulértékelt versenyző az F1-ben, és a hat olyan versenyző közé sorolta, akiket világbajnoki címre érdemesnek tart egy olyan autóval, amely szintén megfelel a feladatra.

„Nem igazságos, hogy Sainzot nem ismerik el olyan természetes tehetségként, mint Leclerc-t, mert neki veleszületett adottságai vannak” – mondta Minardi.

„Nincs mit irigyelnie a legjobbaktól, és azon hat pilóta közé tartozik, akik a megfelelő autóval a világbajnoki címre aspirálhatnak. Nevezetesen [Max] Verstappen, Leclerc, Sainz, [Lando] Norris, [Oscar] Piastri és Russell.”

Lewis Hamilton ismét megosztotta gondolatait a visszavonulásról

Forrás :