fbpx

Norris állítja, hogy csapattársa jobb versenyzővé teszi őt

Lando Norris úgy véli, hogy ausztrál csapattársa, Oscar Piastri jobb Forma-1-es versenyzővé teszi őt. Mindkettőjüket legalább 2026 végéig köti szerződés a McLarenhez.

Norris legutóbb az Ausztrál Nagydíjon szerezte meg 14. dobogós helyezését az F1-ben, és ezzel tartja a győzelem nélküli legtöbb dobogós helyezés nem kívánt rekordját.

Piastri eközben egy ponttal Norris előtt áll a tabellán a Japán Nagydíj előtt.

„Már a tavalyi évben is nagyon kemény verseny volt” idézi Norrist a Sky Sports. „Ő (Piastri) nyilvánvalóan fejlődött, mivel ez a második éve, már egy kicsit kiegyensúlyozottabb.”

„Tavaly is annak tűnt, de most talán még kényelmesebb. Erős munkát végez, és már tavaly is az első naptól kezdve ezt tette, szóval nem várok semmi mást. Ő is nyomást fog gyakorolni rám, én is nyomást fogok gyakorolni rá, és várom a közös csatáinkat.”

Norris tavaly nagyrészt fölényben volt Piastrival szemben, hiszen a szezon vége felé négy egymást követő dobogós helyezést ért el. Azonban a Katari Nagydíjon az ausztrál volt az, aki bár csak egy sprintversenyt, de nyerni tudott.

A McLaren csapatfőnökét, Andrea Stellát lenyűgözte Piastri gumikezelése, amelyet az új F1-es pilótáknak általában időbe telik megtanulni.

„Nagyon, nagyon jó, mert ebben a kényes helyzetben, a szemcsés első és szemcsés hátsó részekkel, nagyon jól teljesített. A második etapban mutatkozó nyilvánvaló tempókülönbség pedig csak azért volt, mert olyan korán állt ki a boxba” – mondta Stella az Ausztrál Nagydíj után.

„Valójában, ha az utolsó stintet vesszük, ahol közelebb voltak egymáshoz a boxban, akkor Lando és Oscar nagyjából ugyanolyan tempóban haladt.”

„Szóval a tavalyi évhez képest itt Ausztráliában, és más helyeken a szezon elején, nagyot léptünk előre. És rendkívül motiváló belegondolni, hogy mindez a második szezonja kezdetén következik be. Ha belegondolunk, hogy mennyi mindent kell még megtennie a fejlődés tekintetében, akkor azt hiszem, Oscar szempontjából nagyon erősnek tűnik a jövő.”

Arra a kérdésre, hogy Piastri jobb versenyzővé tette-e őt, Norris így felelt: „Igen. Már a tavalyi első, szezon előtti tesztünk óta mondtam, hogy a tempóját növeli, és bár a megjegyzéseink és minden más mindig azonos, és 99 százalékban egyezik, ő mégis egy kicsit másképp vezet.”

„Mindig olyan csapattársat akarsz, ahol tudnak téged nyomni, és néhány kanyarban ő más stílusban veze, és ez működik, így aztán tanulhatsz is belőle, és felhasználhatod. És néha az én stílusom vagy valaki más stílusa pedig máshol működhet. Szóval ha a csapattársad jó, mindig tanulhatsz tőle dolgokat.”

Norris sokat küzd a testével, szerinte változtatni kell az F1-es szabályokon

Forrás :