fbpx

Alonso a Red Bullnál köthet ki, és nem Pérez helyét venné el?

Ralf Schumacher szerint tartogathat még fordulatokat az idei szezon, így könnyen lehet, hogy a Red Bullnál is történik pilótacsere.

Lewis Hamilton borította a dominót azzal, hogy a Ferrarinál fog versenyezni 2025-től. Így az Ausztrál Nagydíjat megnyerő Carlos Sainz egyelőre csapat nélkül maradt, míg a Mercedes keresi a megfelelő jelöltet az üresen maradt ülésére. Ugyanakkor a regnáló világbajnok alakulata körül sincs minden rendben. Szintén februárban robbant ki a Horner-botrány, ami ugyan lecsendesedni látszik, ám a másik érintett perre kívánja vinni az ügyet.

A heteken át tartó belharc olyan pletykákat is elindított, mik szerint Max Verstappent érdekelheti a csillagosok kiadó helye. Jos Verstappen nyíltan bírálta a Red Bull csapatfőnökét és lemondásra sarkalta, továbbá kihangsúlyozta, hogy az ügyet kirobbantó alkalmazott mellett áll. A háromszoros világbajnok nem kívánt állást foglalni az ügyben, ugyanakkor hozzátette, hogy az apja nem hazudik. Mint kiderült, a holland pilóta abban az esetben szabadon távozhatna az alakulattól, ha elküldenék Helmut Markót, ám a tanácsadó továbbra is az osztrák csapata egyik igazgatója maradt.

Max Verstappen ugyan kihangsúlyozta, hogy nem szeretne csapatot váltani, mivel a legjobb autó továbbra is Red Bullnál van (valamint 2028 végéig szerződés köti az istállóhoz), mégis a német ex-versenyzőből lett szakértő szerint, megtörténhet a továbblépés. Ralf Schumacher úgy véli, hogy a hollandot nagyon is érdekli a Mercedes ülése, így Fernando Alonsót környékezheti meg a Red Bull.

,,Max is gondolkodik alternatívákon, úgy ahogy a csapat is. Emiatt már teljesen új pletykák vannak. Christian Horner mindig is nagy rajongója volt Fernando Alonsónak. Úgy tűnik, hogy nagy erőket mozgatnak meg amiatt, hogy Fernando is képbe kerüljön jövőre, mivel egy erős pilótára lenne szükségük Max távozása esetén” – nyilatkozta Schumacher a német Skynak.

Az egykori versenyző úgy véli, hogy a kétszeres világbajnok jó választásnak bizonyulna az Aston Martinnál mutatott teljesítménye és hozzáállása miatt.

,,Nyilván valóan Alonso is azt szeretné, ha a pályafutása végén egy olyan autót kapna, amivel győzni tud. Láthattuk, mit csinált a hétvégén, milyen gyors volt, és hogyan akadályozta meg azt, hogy George Russell megelőzze őt. Tudja mit akar, és jól illeszkedne a Red Bullba. Ma már tapasztalt emberekre van szükséged, mivel már az elején győznöd kell. A Red Bullnál ez különösen fontos, és szerintem Fernando Alonso jó alternatíva lenne.”

Horner már nincs elájulva Verstappentől, megvan, kiket igazolna a helyére!