fbpx

Japán versenyző ülhet Ricciardo autójába Japánban

Bár amúgy is kötelező a csapatoknak a szezon során első szabadedzéseken junior versenyzőket szerepeltetni, a Red Bull most bizonyára jobban lelkesedik ezért, mint máskor.

Korábban a Red Bull tanácsadója, Dr. Helmut Marko már utalt rá, hogy 3 versenyzőjük sorsa még bőven bizonytalan. A sorban következő leigazolható versenyzőjük pedig Red Bull Junior pedig Liam Lawson, aki tartalékversenyzőként debütálhatott tavaly. Így aztán hamarosan ideje megjelölni, hogy Lawson után ki lesz a következő, aki F1-kompatibilis lehet.

Hamarosan a japán Ayumu Iwasa próbálhat szerencsét, a Honda legnagyobb örömére. A jelenleg a Super Formulában versenyző fiatal a Japán Nagydíj első szabadedzésén vezetheti majd Daniel Ricciardo Visa Cash App RB autóját.

„Nagyon boldog vagyok, hogy részt vehetek egy hivatalos F1-es edzésen a hazámban, és izgatottan várom, hogy megtehessem az első lépést álmom megvalósítása felé – futamokat nyerni és több egymást követő évben megszerezni a világbajnoki címet az F1-ben, a világ legrangosabb sorozatában” – mondta Iwasa. „Mindenekelőtt szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki támogat ebben a kihívásban. A hivatalos edzésen folyamatosan teljesíteni fogom a rám bízott küldetést, és minél többet fogok tanulni. Alig várom, hogy találkozzunk mindannyian Suzukában.”

A Japán Nagydíjra április 5-7-én kerül majd sor.

Ennyi futama van Ricciardónak hogy megmentse az F1-es karrierjét

Forrás :