fbpx

Tiszteletbeli ausztrál lett Valtteri Bottas

A Sauber Forma-1-es csapat finn versenyzőjét tiszteletbeli ausztrál állampolgárrá fogadták az adelaide-i motorsport fesztiválon.

Barátnője révén ezerszállal kötődik a szigetországhoz Bottas, rengeteg szabadidőt tölt párjával Ausztráliában és teljese mértékben tud azonosulni az ausztrál életérzéssel.

A Forma-1-es Ausztrál Nagydíjat megelőzően a híres adelaide-i motorsport fesztiválon bemutatózott, ami után színpadra is lépett a nagyközönség elé.

A speedcafe nevű weboldal munkatársai egy „fogadott ausztrál” feliratú sapkával lepték meg, abban állt ki a színpadra, majd a szurkolói reakciók is megerősítették az „új” nemzetiségét,

A 34 éves pilóta szinte már hazajár Adelaide-be, miután az elmúlt két év holtszezonját is töltötte, ráadásul a fesztiválra is sűrűn látogat, idén több, legendás ausztrál versenyző meghatározó autóját is vezethette a bemutatón, többek között Jack Brabham vagy Denny Hulme gépét is.

A héten pedig tovább utazik Melborune-be, ahol a Forma-1-es futam várhat hazára, amit mostmár kis túlzással a hazai versenyének is tekinthet.

Bottas kiborította a finneket: Függőséget okozó termékhez adta a nevét

Forrás :