fbpx

Steiner vallomása: Túl sokáig maradtam a Haasnál

A Haastól távozott Günther Steiner elismerte, hogy azt rontotta el, hogy túlságosan sokáig vezette az amerikai istállót.

Az olasz szakember 2015 óta, a csapat F1-be érkezésétől egészen a tavalyi év végig vezette a Haast. Az évek során hullámzó teljesítményt nyújtott a csapat, volt év amikor erős középmezőnyös teljesítményt nyújtottak, de több évet, köztük 2023-at is sereghajtóként zárták.

A fejlődés hiánya miatt azonban nem hosszabbították meg a tavaly év végén lejáró kontraktusát, utódja a csapat japán főmérnöke Ayao Komatsu lett.

Hogyan éli meg most a napjait szakértőként és az F1-es bokszfaltól távol, arra egy friss interjúban mesélt:

„Az életem jó, mióta az év elején elhagytam a Haast. Az elmúlt pár hét volt közel egy évtized után az első alkalom, amikor teljesen elszakadtam a Forma-1-től. Nagyon jó időszak volt ez. Minél jobban telik az idő, annál inkább úgy érzem, hogy túl sokáig voltam a Haasnál.” – ismerte el.

„Amikár hátat fordítasz valaminek, akkor látod tisztán, hogy mit is kell tenned. Amíg ott vagy, addig tagadsz, azt hiszed, hogy megtudod csinálni, de valójában nem.

„Amikor a csapatnál voltam, akkor azzal, amink volt csak a hetedik, nyolcadik helyért lehetett harcolni. Nem harcolhatsz dobogókért ugyanolyan fegyver nélkül, mint amilyenekkel a többiek rendelkeznek. Ezt csinálni sokáig az életben nem olyasmi, amit akarok. Nem akarok újra a hetedik lenni. Ezt már megcsináltam. Harcolni akarok, az élen.”

„Szeretnék visszatérni az F1-be a jövőben, de ehhez megfelelő projektre van szükség, amit jól kell csinálni.” – zárta.

Steiner jelenleg a német RTL-nél szakértőjeként járja a Forma-1-es futamok.

Meglepő névvel állt elő a az üres Mercedes ülésre Günther Steiner

Forrás :