fbpx

Alonso megmutatta oroszlánkörmeit, ezúttal legyűrte Russellt és Verstappent

Fernando Alonso volt a leggyorsabb a Szaúd-arábiai Nagydíj második szabadedzésén, a második legjobb időt George Russell autózta, míg a harmadik Max Verstappen lett.

10 perccel később kezdődött a gyakorlás a boxok ellenőrzése miatt. Így a zöld jelzés után a legtöbb versenyző azonnal kihajtott a pályára, emiatt kisebb forgalom alakult ki a versenyzésre kijelölt aszfaltcsíkon.

Valtteri Bottas piruettel kezdte az edzést, a hideg gumikon forgott egyet, majd gond nélkül visszatért a pályára. Fernando Alonso és Max Verstappen egymás elől vették el a legjobb köridőket, míg Logan Sargeant majdnem felöklelte a pálya közepén haladó Lewis Hamiltont. A brit versenyző nem vette észre, hogy a másik oldalán az amerikai pilóta a gyors körét teljesíti, a hétszeres világbajnok csak Carlos Sainz elengedésére figyelt. Az esetet feljegyezték a versenyfelügyelők is, így a gyakorlás után vizsgálják a történéseket.

Fél óra elteltével Fernando Alonso állt az élen, Charles Leclerc és Sergio Pérez előtt. Mögöttük Lance Stroll, Max Verstappen, Carlos Sainz, Yuki Tsunoda, Lando Norris, Guanyu Zhou és Esteban Ocon alkotta az első 10-et.

Lando Norris az autó pattogására panaszkodott, míg Carlos Sainz a britet szidta, amiért nem húzódott le előtt kellőképp a pályán. A forgalommal szinte minden pilótának meggyült a baja.

A csapatok és versenyzőik ezután versenyszimulációt hajtottak végre, így megtankolva köröztek a pályán.

Lewis Hamiltonnak kisebb gondjai akadtak a motorral, így a boxba hajtott, míg Lance Strollt figyelmeztették, hogy a fehér vonalon belül maradjon.

A második szabadedzésen végül Fernando Alonso bizonyult a leggyorsabbnak George Russell és Max Verstappen előtt. Mögöttük Charles Leclerc, Sergio Pérez, Lance Stroll, Carlos Sainz, Lewis Hamilton, Pierre Gasly, és Oscar Piastri fért be még az első 10-be.