fbpx

Verstappen ezúttal nem ,,cicázott” annyit a mezőnnyel, már az első szabadedzésen az élre állt

Max Verstappen volt a leggyorsabb a Szaúd-arábiai Nagydíj első szabadedzésén, a második legjobb időt Fernando Alonso autózta, míg a harmadik George Russell lett.

Elsőként a Kick Sauber két versenyzője és Lewis Hamilton hajtott ki a pályára, majd kis vártatva a többiek is követték a három pilóta  példáját.

A versenyzők vegyesen használták a közepes – és a keménykeverékű abroncsokat. Lando Norris a sárga oldalfalú gumikon állt az élre, míg Sergio Pérez a fehér oldalfalú abroncsokon ért fel a második pozícióba. Mindaddig az Alpine-nál felütötte a fejét a pattogás, amit Esteban Ocon azonnal közölte a csapattal. Eközben Lance Stroll megnézte közelebbről is a falat.

Fernando Alonso is megvillantott oroszlánkörmeit, így átvette a vezetést a szabadedzésen.

George Russell és Max Verstappen gyorsan véget vetett a spanyol királyságának, sőt, még Charles Leclerc is a kétszeres világbajnok elé került.

Fél óra elteltével Lando Norris állt az élen, ám a brit versenyző a legjobb idejét már a lágykeverékeken teljesítette. A második helyre George Russell csúszott vissza, míg a harmadik Alex Albon lett. Mögöttük Sergio Pérez, Max Verstappen, Charles Leclerc, Fernando Alonso, Lewis Hamilton, Daniel Ricciardo és Valtteri Bottas alkotta az első 10-et.

Max Verstappen is feltetette a piros oldalfalú abroncsokat, így át is vette az első helyet, ám pár másodperccel később George Russell birtokolta már a pozíciót. Viszont a háromszoros világbajnok gyorsan változtatott a sorrendben, és újfent az élre került.

Charles Leclerc több műanyag zacskót is összeszedett, így közölte a Ferrarival, hogy egy Mario Kart játékban érzi magát.

A versenyzők többsége megtankolt autóval teljesítette az utolsó 10 percet.

Az első szabadedzésen így Max Verstappen bizonyult a leggyorsabbnak, a második pozícióba Fernando Alonso ért fel, míg a harmadik Sergio Pérez lett. Mögöttük George Russell, Charles Leclerc, Carlos Sainz, Lando Norris, Lewis Hamilton, Lance Stroll és Alex Albon fért be még az első 10-be.