fbpx

Kimi Antonelli miatt járhat pórul Mick Schumacher

Mick Schumacher számára idén a McLarennel való tesztelés tűnik reálisnak.

Schumacher két szezont versenyzett a Haas csapatnál, majd 2023-ra nem jutott neki hely, azóta a Mercedes tartalékversenyzője. Emellett idén a WEC-ben áll majd rajthoz az Alpine színeiben.

Az Alpine főnöke, Bruno Famin lekicsinyelte annak valószínűségét, hogy a 24 éves német 2024-ben F1-es lehetőséget kapna tőlük.

A másik oldalon a Mercedes főnöke, Toto Wolff egy új feltörekvő csillagot támogat, a 17 éves Andrea Kimi Antonellit, akit már jövőre Lewis Hamilton megüresedő helyére emlegetnek. Az F1-es tesztelési korlátozások ellenére a csapatok kétéves autókkal viszont tesztelhetnek, és Antonelli még idén részt vehet egy átfogó programban a Mercedes 2022-es autójával.

Ami Schumachert illeti, ő továbbra is eltökélt az F1-es kilátásait illetően. Új, Alpine-os WEC-szerződésébe be is építette annak lehetőségét, hogy ha lehetőség adódik rá, visszatérjen az F1-be.

„Megállapodás született arról, hogy a Forma-1-ben fogok vezetni, ha szükséges és lehetséges” – mondta Schumacher a SID hírügynökségnek.

Bár az az Alpine-nál és a Mercedesnél kevésnek tűnik számára F1-es tesztelés esélye, egy másik lehetőség várhatja a McLarennél. A wokingiak idén szintén egy 2022-es specifikációjú autóval tesztel majd, és mint motorszállító, a Mercedes beajánlhatja a feladatra Schumachert.

„Ha Micknek kilométerekre van szüksége ahhoz, hogy újra hozzászokjon a Forma-1-hez, akkor tudunk neki autót ajánlani” – mondta az Auto Motor und Sportnak a McLaren vezérigazgatója, Zak Brown. „Szorosan együttműködünk a Mercedesszel.”

Forrás :