fbpx

Kimi Antonelli már most jobb a komplett F2-es mezőnynél?

A Mercedes junior versenyzője, Andrea Kimi Antonelli nagy reménység hírében áll. Max Verstappenhez, vagy Lewis Hamiltonhoz szokták hasonlítani, ráadásul most utóbbi 2023-ben megüresedő helye kapcsán is felmerült a neve.

A hírek szerint Antonelli „másodpercekkel” gyorsabb volt a jelenlegi Formula 2-es mezőnynél egy nemrégiben esős körülmények között végzett teszten.

Bár a Prema Racingnél az idei szezonban debütál majd F2-ben, a közelmúltban már részt vett egy esős időben tartott teszten. A motorsportmagazine.com szerint Antonelli „másodpercekkel” gyorsabb volt mindenki másnál. A tesztet F3-as autókkal rendezték, mert az F2-es teszt korlátozás miatt azokkal nem lehetett rajthoz állni.

Ez jó jel a csapat számára, tekintve, hogy Antonelli kihagyja az F3-at és egyenesen az F2-be kerül idén.

A jelenleg 17 éves Antonelli eddig lenyűgöző teljesítményt nyújtott. Megnyerte az olasz F4-es bajnokságot és az ADAC F4-es bajnokságot is 2022-ben, majd a Formula Regionális Közel-Keleti Bajnokságot és a Formula Regionális Európa-bajnokságot 2023-ban.

„Kimi 11 éves kora óta a Mercedesnél van, a juniorprogramban szerepelt, és a junior karrierje nagyon sikeres volt” – idézte a Mercedes csapatfőnökét, Toto Wolffot a PlanetF1.
Wolff ugyanakkor leszögezte, hogy nem szeretné, ha a pletykákkal nyomást gyakorolnának rá, mert az megzavarhatná az F2-es szezonját.

„Azt hiszem, [ami] a legfontosabb ezen a téren, hogy az F2-re koncentráljon. Úgy gondolom, ha elkezdjük forgatni a fejét, vagy pletykákat zúdítunk rá a sajtóben, az nem fog segíteni az F2-es szezonjának.”

„Néhány éve szállt ki a gokartból, és még 18 éves sincs. Szóval inkább nem indítanék el semmilyen spekulációt arról ebben a fázisban arról, hogy Kimi a Forma-1-be megy.”

Te kit ültetnél Hamilton helyére a Mercedesbe?