fbpx

Az Alpine F1-es csapatfőnöke nem számol Mick Schumacherrel

Az Alpine a szezon előtti teszteken kiábrándító teljesítményt nyújtott, versenyzőik, Pierre Gasly és Esteban Ocon nem szívelik egymást, és szerződéseik is lejárnak idén. Mindezek tükrében felmerült a pletyka, hogy esetleg egyiküket Mick Schumacher válthatná hamarosan.

Ezt arra alapozták, hogy Schumacher jelenleg is az Alpine versenyzője, ám nem az F1-ben, hanem WEC-ben. Ám emellett a Mercedes F1-es tartalékversenyzője.

Az Auto Motor und Sportnak adott interjújában Bruno Famin, az Alpine F1-es csapatfőnöke hangsúlyozta, hogy a csapat elégedett Gaslyval és Oconnal, és nem érzi, hogy sürgősen le kellene cserélni őket.

„Nincs rajtunk nyomás, amikor a versenyzőkérdésről van szó” – jelentette ki. „Sok lehetőségünk van. Mick már az Alpine versenyzője.”

Mindemellett Famin megjegyezte, hogy a versenyzői piac kiszámíthatatlan.

„Senki sem tudja pontosan, hogy mikor indul be újra igazán az átigazolási szezon, de a néhány héttel ezelőtti erős mozgások után semmi sem történt” – magyarázta.

Jack Doohannek, aki szintén esélyes, mivel az Alpine F1-es tartalékosa, úgy tűnik, hogy Schumacherhez képest határozottabb esélyei vannak egy Alpine F1-es ülésre. Famin világossá tette, hogy jelenleg nem tervezik, hogy Schumacher az idei szezonban az Alpine F1-es autóját vezesse.

„Jack Doohan személyében már van tartalékversenyzőnk. Mick a Mercedes F1-es tartalékpilótája. A szerződésünk Mickkel kizárólag a hosszú távú versenyzésre (WEC) szól” – tisztázta Famin.

Damon Hill, mint sorstárs üzeni Mick Schumachernek: „Felejtsd el Michaelt!”

Forrás :