fbpx

Apja miatt tekintette „ellenségnek” Schumacher Villeneuve-öt?

A Forma-1-es versenyzők riválisok a versenypályákon, és sok esetben a pályán kívül sem épp puszipajtások. Így volt ez Michael Schumacher és Jacques Villeneuve esetében is.

Schumacher regnáló világbajnok és már befutott sztár volt, amikor Villeneuve 1996-ban újoncként debütált.

Miután a Benettonnal egymás után nyerte meg a bajnoki címeket, Schumacher a Ferrarihoz szerződött, ami akkoriban még nem kecsegtetett túl sok trófea lehetőségével. Mindeközben Villeneuve tündökölt a Williamsnél. Mindez pedig nem segített abban, hogy a két versenyző baráti, vagy egyáltalán bármilyen kapcsolatot alakítson ki egymással.

Második visszavonulása után a német legenda 2013 decemberében súlyos síbalesetet szenvedett. Fejsérülése miatt azóta nem látta a nagyvilág, és nem is tudni róla, hogy pontosan milyen állapotban van.

„Soha nem volt ilyen [kapcsolatunk]” – mesélte Villeneuve a BetIdeasnak. „Volt néhány nagyszerű kapcsolatom a versenyzésben, és nagyon közeli barátokat szereztem, de vele soha nem volt ilyesmi. Kár érte, mert ő az egyik legnagyobb.”

„Nem tudom, hogy jól kijöttünk volna-e egymással, mert nagyon különböző személyiségek voltunk. De ez nem jelenti azt, hogy nem lehettünk volna [barátok]. Ezt már soha nem fogjuk megtudni.”

Az 52 éves Villeneuve 1997-ben világbajnok lett, miután a szezon utolsó napján legyőzte Schumachert. A történethez azonban az is hozzátartozik, hogy a németet kizárták a versenyből, mert egy veszélyes manőverrel megpróbálta blokkolni kanadai ellenfelét. Schumacher csak három szezonnal később lett újra bajnok, immáron a Ferrarival, mely csapattal végül öt egymást követő bajnoki címet szerzett.

Villeneuve édesapját, Gilles-t óriási tehetségnek tartották, vélhetően bajnok lett volna, ha nem éri halálos baleset mindössze 32 évesen.

Gilles Villeneuve ráadásul a Ferrari versenyzője volt, fia F1-be érkezését így nagy érdeklődés övezte. Schumacher számára ez úgy tűnik, nem volt szimpatikus.

„Amikor bekerültem az F1-be, ő a Ferrarihoz csatlakozott” – folytatta Villeneuve. „Én voltam a következő nagy dobás anélkül, hogy igazán megérdemeltem volna, részben apám [Gilles] miatt, aki ugye a Ferrarinál versenyzett. Azt hiszem, volt némi ellenségeskedés köztünk, ami nem segített a kapcsolatunknak.”

„Michael nem volt hozzászokva ahhoz, hogy legyőzzék, és soha nem előzték meg. Ez akkor kezdődött, amikor az előző évben Estorilban az utolsó kanyarban kívülről megelőztem őt. Ez nem volt jó hatással a kapcsolatunkra.”

Rossi annyira meg akart ismerkedni Villeneuve-vel, hogy szőrén-szálán eltűnt

Forrás :