fbpx

Egy élet megváltozott: 10 éve történt Michael Schumacher síbalesete

10 év sok idő. Ennyi idő alatt egy újszülőttből felsőtagozatos lesz. Ennyi idő alatt egy kis elsős általános iskolásból gimnazista lesz, egy nyolcéves kisgyerek felnőtté válik. A 13 éves gokartos Mick Schumacher pedig formaautózni kezd, nyer F3-ban, F2-ben, majd Forma-1-es versenyző lesz (sőt ki is kerül onnan). És 10 éve már, hogy az akkor egy éve visszavonult hétszeres Forma-1-es világbajnok, Michael Schumacher síbalesetet szenvedett, miközben családjával a franciaországi Méribelben pihent.

Schumacher tapasztalt síelő volt, de 2013. december 29-én a körülmények áldozata lett. Elesett és beverte a fejét egy sziklába, melynek következtében súlyos fejsérülést szenvedett, annak ellenére, hogy viselt sisakot.

A Grenoble-i kórházba szállították, ahol megműtötték, és mesterséges kómába helyezték annak érdekében, hogy csökkentsék az agyában lévő duzzanatot. 2014 nyarán jelentették be, hogy Schumi már nincs kómában, és a svájci Lausanne-i egyetemi kórházba szállították. Ugyanebben az évben, szeptemberben Schumacher visszatért családi otthonába, hogy ott folytatódjon rehabilitációja.

Ettől a ponttól kezdve azonban a Schumacher család úgy döntött, hogy a versenyző legenda egészségi állapotának részleteit titokban tartják.

Azóta hivatalos, hiteles információ nem ismert róla és szinte senkinek nem engedik a látogatást sem, annak érdekében, hogy semmilyen információ ne szivárogjon ki róla.

Jean Todt, az FIA korábbi elnöke és a Ferrari egykori csapatfőnöke, aki hosszú éveken át dolgozott Schumacherrel, azon kevesek közé tartozik, akik rendszeresen meglátogathatják őt. Todt többször elmondta, hogy olykor együtt nézi a versenyeket Schumival. Azt azonban nem tudni, hogy van-e olyan állapotban, hogy tisztában legyen vele, mit is néz.

Így azt sem tudni, hogy tudatában van-e annak, hogy időközben fia, Mick időközben megjárta a Forma-1-et, 26 éves lánya pedig sikeres westernlovas lett.

Schumacher felesége, Corinna, valamint Mick és Gina a 2021-ben megjelent Netflixen látható Schumacher című dokumentumfilmben beszélnek először nyilvánosan a síbalesetről, de Michael aktuális állapotáról ekkor sem tettek említést.

Tavaly arról szóltak a hírek, hogy állítólag az egész család Mallorcára költözött, továbbá Michael több egykori F1-es autóját is elárverezték.

Idén a Schumacher család ügyvédje elmagyarázta a hírzárlat okát. Todt pedig annyit mondott az ARD sorozatában, hogy Schumacher már nem az az ember, akit ismertünk. A sorozatban Jens Gideon német újságíró pedig azt fejtegette, hogy talán csak 3 percen múlt, hogy ennyire súlyos lett Schumi állapota a balesetét követően.

Megnéztük a németek ötrészes Schumacher-sorozatát, ami jobb, mint a Netflix filmje