fbpx

Baj van Las Vegas Nagydíjának a szerződésével?

Vizsgálják a Las Vegas-i Nagydíj jogi alapjait. Tick Segerblom Clark megyei biztos, aki a hírhedt várost magában foglaló területet képviseli, aggályokat vetett fel amiatt, hogy a megye soha nem kötött hivatalos szerződést a Forma-1-gyel.

A Las Vegas Review-Journal című lapnak adott beszélgetésben Segerblom tisztázta a helyzetet, utalva a Formula 1 és a Las Vegas Convention and Visitors Authority közötti megállapodásra az ikonikus „Strip” mentén zajló versenyről:
„Kiderült, hogy soha nem írtunk alá szerződést, az, az LVCVA-val történt. Mindenki azt hajtogatja, hogy három évre írtunk alá – tudomásom szerint sosem vállaltunk három évet.”

Ezt a kérdést a Clark megyei biztosok tanácsának keddi ülésén tervezték tisztázni. A KSNV News 3 helyi hírcsatorna megerősítette, hogy az ülés napirendjén szerepelt egy olyan napirendi pont, amely „Clark megye részvételét érinti a jövőbeni Forma-1-es versenyekkel kapcsolatban”. Ez a leleplezés a tavaly novemberben megrendezett első modern Las Vegas Nagydíj után történt, amely vitát váltott ki a közösség bizonyos szegmenseiben és a helyi kisvállalkozói szektorban. Segerblom így nyilatkozott:

„Nagyon komolyan gondoljuk, hogy visszatekintünk, visszamegyünk és kiértékeljük a történteket, és megpróbáljuk kitalálni, hogyan tudjuk finomítani a rendszert, vagy akár drasztikusan megváltoztatni azt. Mert sok szempontból ez egy remek esemény volt számunkra. De sok tekintetben megfizettük az árát, és a nehezebb úton tanultunk belőle.”

Még sehol sem volt a Liberty Media, mikor már felmerült a Las Vegas-i F1-es verseny ötlete

Forrás :