fbpx

Hill visszatér oda, ahol bukott egy bajnoki címet Schumacher ellen

Damon Hill világbajnokot megerősítették a március 16-17-i motorsportos eseményre, amelyet az Adelaide Parklandsben rendeznek meg.

Hill számára nem idegen a helyszín, mert 1993 és 1995 között a Williamsszel még részt vett az Ausztrál Nagydíjon Adelaide-ben. A második generációs pilóta a dél-ausztráliai fővárosban rendezett utolsó versenyt elképesztő két kör előnnyel nyerte meg. Ez azután történt, hogy az 1994-es futamon kiesett a Michael Schumacherrel történt baleset miatt, amely összecsapás a német javára döntötte el a világbajnoki címet. 1993-ban Hill az Ausztrál Nagydíj győztese, Ayrton Senna és Alain Prost mellett állt, amely mindkét pilóta utolsó F1-es dobogós helyezése volt.

Hill pályafutása 115 futamot ölelt fel, a Brabhamnél való 1992-es bemutatkozásától az 1996-os világbajnoki címéig, majd 1999 végén történt visszavonulásáig.

Ez idő alatt 22 futamgyőzelmet gyűjtött össze, és ő lett az első világbajnok fia, aki maga is világbajnok lett – édesapja, Graham kétszeres világbajnok volt a BRM-mel 1962-ben majd a Team Lotusszal 1968-ban.

Hill így Valtteri Bottashoz, Günther Steinerhez és a Sky Sports munkatársához, David Crofthoz csatlakozik. Az eseményen való megjelenésének részeként Hill a Grand Marquee-ben megosztja gondolatait a Forma-1-ről a rajongókkal, és részt vesz egy dedikáláson is.

A pályán is rengeteg Forma-1-es akciót láthatunk, az Adelaide-korabeli versenyautók mellett kortárs gépekkel és történelmi példaképekkel, köztük a vitatott Arrows A1B-vel. Más ikonikus sportautók is jelen lesznek, köztük egy Mazda 787B, amely 1991-ben megnyerte a Le Mans-i 24 órás versenyt.

Hill szerint nem mondtak el mindent Hamilton Ferrari igazolásával kapcsolatban

Forrás :