fbpx

Wolff is elmondta az őszinte véleményét Steiner kirúgásáról

Günther Steiner közelmúltbeli elbocsátását a Haas F1 Teamtől a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff a sportág számára „veszteségnek” nevezte.

Steiner, aki egy évtizeddel ezelőtti megalakulása óta irányította az amerikai csapatot, a Netflix „Drive to Survive” című sorozatában történt egyedi szereplése révén vált népszerűvé. A Haas tulajdonosa, Gene Haas mégis úgy döntött, hogy elválnak útjai Steinertől, miután a csapat az utolsó helyen végzett a tabellán, annak ellenére, hogy a Ferrarival szilárd a technikai partnerségük. A pletykák szerint Steiner hírnevének a státusza, különösen a Netflix miatt, szerepet játszott ebben a döntésben. Wolff az olasz La Gazzetta dello Sportnak nyilatkozva elismerte a Steiner-hatást. Az osztrák szakember elismerte Steiner egyedi karakterét:

„A Forma-1-nek ez egy veszteség. Günther egy olyan figura, aki nagyon népszerűvé vált, és sok hasznot hozott a csapatnak és a márkának, annak ellenére, hogy az eredményeik kiábrándítóak voltak. Remek személyiség, és hiányozni fog nekünk”.

A dicsérete ellenére Wolff nem zárkózott el attól, hogy kritikával is illesse Steiner hozzáállását, különösen Mick Schumacher Haastól való távozását illetően. Schumacher most a Mercedes tartalékversenyzőjeként szerepel, ezért Wolff hozzátette, miközben elismerte Steiner őszinteségét is, ami szerinte ritka tulajdonság a Forma-1-ben:

„Igen, panaszkodhatnék arra, ahogy Mickkel bánt, aki nagyon közel áll hozzám. De azt nem mondhatom, hogy Gunther ne lenne őszinte. És ez nem túl gyakran fordul elő az F1-ben.”

A Haas csak szórta a pénzt Steinerrel? Erre célozgat a tulajdonos

Forrás :