fbpx

F1-es örömmámor: bajnoki cím, első dobogó és első dupla dobogó 2 év után

A Forma-1-es Japán Nagydíj dobogósai egytől egyig nagyon boldogok lehetnek, hiszen mind komoly eredményt ünnepelhettek.

Bár Sergio Pérez kiesett, Max Verstappen győzelmével a Red Bull már elegendő pontot gyűjtött ahhoz, hogy idén már beérhetetlenek legyenek. Így bebiztosították magukat, nem hivatalosan* már megszerezte a Red Bull a 2023-as konstruktőri világbajnoki címet, ami a csapat 6. világbajnoki címe.

Azért „nem hivatalosan”, mert hivatalossá akkor válik a bajnoki cím, mikor decemberben az FIA díjátadógáláján kiosztják a bajnoki trófeákat.

„Számunkra a legcsodálatosabb év” – mondta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnök. „Mindez a srácoknak és a Milton Keynes-i gyárban dolgozó férfiaknak és nőknek köszönhető.”

„A Red Bullnak, az összes partnerünknek, ez egy hihetetlen erőfeszítés gyűjteménye, amelyben mindenki megtette a magáét, hogy olyan eredményeket érjünk el, mint amilyeneket elértünk, és persze Max jelenleg egy másik szinten van. Szóval a mai nap hihetetlen teljesítmény volt.”

Szintén nagyon boldog lehet a McLaren, mivel a 2021-es Olasz Nagydíj óta először ünnepelhetnek kettős dobogós helyezért, amit most Lando Norris és Oscar Piastri szolgáltatott. Oscar Piastri pályafutása első dobogós helyét ünnepelhette, míg Norris 10. alkalommal állt dobogóra, ebből idén négyedejére lett második. Első F1-es győzelme azonban még várat magára.

„Elég különleges érzés, határozottan olyasmi, amire nagyon-nagyon sokáig emlékezni fogok” – mondta Piastri.

„Nem sok ember van a világon, akinek élete során megadatik ez a lehetőség, és nekem már az első szezonomban sikerült. Szóval nagyon köszönöm a csapatnak.”

„Nem ez volt az eddigi legjobb versenyem, de ahhoz elég volt, hogy a végén egy trófeát szerezzek, szóval szuper boldog vagyok.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Motorsportol.hu (@motorsportol.hu) által megosztott bejegyzés

„Max podcastjában” szórakozott Norris a Japán Nagydíj nyugiszobájában