fbpx

4 büntetőpontot szórtak még ki Pérez számára a Japán Nagydíjon

Sergio Pérezt az ág is húzza idén, ez pedig csak tovább fokozódott a Japán Nagydíjon.

A verseny során többször is kapott időbüntetést, ki is esett, de ezen felül még 2×2 büntetőpontot is kapott.

Az első körben megsérült az első szárnya és a korai Safety Car fázis alatt a bokszutcába hajtott javítás miatt, de közvetlenül a boxutcába való beállás előtt megelőzte Fernando Alonsót, amiért a stewardok öt másodperces időbüntetés sújtották.

Miközben helyreállt és a 11. helyért küzdött, a Kevin Magnussennel ütközött, ami további károkat okozott az autójában, és ismét öt másodperces időbüntetést kapott.

Feladta a versenyt, mielőtt a második időbüntetést letölthette volna, így azt tovább vitte volna a Katari Nagydíj hétvégéjére. Pár kör elteltével azonban visszaült az autóba és visszament a pályára „letölteni a büntetését”, majd visszament a boxba – végleg.

A két vizsgált esete kapcsán azonban két-két büntetőpontot is kiosztottak neki, ezzel pedig már 7 büntetőpontja van, amivel ezen ponttáblázat élére került, holtversenyben Lance Strollal.

A szabályok szerint akinek egy 12 hónapos időintervallumban (nem naptári évben) összegyűlik 12 büntetőpontja, annak egy versenyes eltiltással kell szembenéznie.

Pérez szerencséjére azonban a jelenlegi 7 pontjából kettő október 2-án elévül, így a következő Katari Nagydíjon már csak 5 aktív büntetőpontja lesz.

Egyszer volt Budán kutyavásár: Japánban ismét Verstappen nyert!