fbpx

Alonso elismerte, nem hitt teljesen az Astonban

A világbajnoki pontverseny harmadik helyén álló Fernando Alonso tavaly nyáron az egész Forma-1-es közeget meglepte, amikor a semmiből bejelentette, hogy az Alpine helyett a tavaly szenvedő Aston Martinban folytatja a pályafutását.

Sokan nem értették a döntését, mivel a spanyol a középmezőny legerősebb csapatát cserélte a mezőny második felébe tartozó alakulatra. A híresen nem jól szerződő kétszeres bajnokot azonban az idő igazolta, hiszen idén az Aston Martin jelenleg második erő a bajnokságban, és öt futamból négyszer is dobogón pezsgőzhetett.

A hatalmas előrelépés hátterében vélhetően az igen komoly befektetések állnak, ugyanis a Lawrence Stroll vezette csapat hatalmas összegeket fektetett be az elmúlt éveken infrastrukturális fejlesztésekbe.

Hiába az előzetesen beígért szép jövő, Alonso kezdetben nem hitt 100%-ig a csapat feltámadásában, ezt Martin Brundle-nek erősítette meg, miután a brit a spanyol ex menedzserére hivatkozott, aki elmondása szerint, sokkal meggyőzőbb volt az Aston kapcsán, mint volt pártfogoltja.

„Nem hittem 100%-ig abban, amit a csapatok még augusztusban mondtak. Flavio eléggé lelkes volt az Aston Martinért, látta a befektetést, látta Lawrence vízióit, nyilván van egy nagyon fontos vezetőnk, és hiszem, hogy ha Lawrencenek van egy terve, azt véghez is viszi. Előbb vagy utóbb, de sikerülni fog neki, akár két évbe telik, akár ötbe, vagy hétbe, de el fogja érni a céljait.” – fogalmazott a spanyol.

Forrás :