fbpx

Vakarhatják a fejüket a riválisok: Newey szerződést hosszabbított a Red Bullal

Adrian Newey megállapodott a Red Bullal a szerződéshosszabbításról, ami a hírek szerint alapos fejvakarást okoz a riválisoknak. Többen ugyanis arra számítottak, hogy a tervezőzseni – akinek aktuális szerződése év végén lejárt volna – talán most már visszavonul, visszavonulásától pedig a Red Bull gyengülését várták volna. Avagy abban bíztak, hogy szabadon igazolhatóvá válik.

A csapat technikai főnökeként tevékenykedő Newey-t széles körben a sportág történetének egyik legnagyobb technikai géniuszaként tisztelik, aki 2006-ban a McLarentől 2006-ban igazolt a Vörös Bikákhoz.

A jelenlegi RB19-es modell, Newey legújabb műve, az idei szezonban érinthetetlennek bizonyult eddig a pályán, hiszen mind a négy eddigi futamon győzelmet aratott.

A Motorsport.com információi szerint Red Bull gyorsan lépett annak érdekében, hogy új szerződést kössenek, amelynek értelmében a 64 éves technikai igazgató „még sok-sok évig” maradhat a szerepében.

A csapatfőnök Christian Horner is méltatta Newey-t, és úgy jellemezte őt, mint aki „szinte a kezdetektől fogva alapvető szerepet játszik” a csapat életében.

„Nagyon sok területet lefed, és az, hogy ilyen mélységű tapasztalatra és tudásra támaszkodhatunk, és ahogyan a fiatal srácokkal dolgozik, az nagyszerű” – idézi Hornert a Motorsport.com.

„Ugyanolyan motivált, mint mindig is volt. Nyilvánvalóan nagy érdeklődést mutat az iránt, ami a Powertrains és a Red Bull Advanced Technology területén történik. Tehát a Milton Keynes-i campus három pillérét lefedi.”

Forrás :