fbpx

Vasseur nem aggódik Leclerc elvesztése miatt

Fred Vasseur nem tart attól, hogy a Ferraritól elcsábítja Charles Leclerc-t a Mercedes. Az olaszok francia csapatfőnöke egyelőre nyugodt a szerződéshosszabbítás kapcsán.

Ugyan tavaly is alulmaradt Leclerc és a Ferrari a Red Bull-Verstappen duóval szemben, az elmúlt évben legalább a szezonkezdés lendületesen indult a vörös alakulat számára. Idén azonban ez nincs így.

Küzdelmes első három versenyen van túl a csapat. Most azonban némi reménysugarat és motivációt jelenthet számukra, hogy pénteken Leclerc szerezte meg a vasárnapi nagydíjra a pole pozíciót.
Ennek ellenére röpködnek a pletykák és a feltételezések, mi szerint az eredménytelenség miatt egyre inkább kiábránduló Leclerc 2025-ben George Russell csapattársa lehet a Mercedesnél.

„Az, hogy Leclerc a Mercedesszel tárgyal, nyílt titok” – állítja Leo Turrini olasz újságíró. „Mindenki tudja, Maranellótól az Indiai-óceánig.”

Vasseurt azonban egyáltalán nem zavarják a pletykák – legalábbis egyelőre.

A Ferrari csapatfőnöke úgy véli, nem kell sietni Leclerc újbóli szerződtetésével, és határozottan állítja, hogy nem aggódik amiatt, hogy Leclerc a Mercedeshez szerződik, mielőtt lehetősége lenne beszélni vele.

„Nem, már mondtam, hogy a szezon során fogjuk ezt megtenni” – mondta Vasseur. „Több mint egy évig van még szerződése velünk, és van időnk megbeszélni a dolgot.”

„És egyáltalán nem félek, és úgy gondolom, hogy ez nem a megfelelő pillanat erre.”

Hozzátette azt is, hogy szerinte van pozitív oldala annak, hogy a versenyzője frusztrált.

„Nekem tetszik” – idézi a The Race. „Őszintén szólva, megbeszéltük a dolgot, és számomra a frusztráció pozitív.”

„Ő egyértelműen a projekt része, tudod? Ő nem egy nézője ennek az egésznek.”

„Részt vesz a csapat fejlesztésében, része a fejlődésnek, mert ő maga is fejlődik. Hozzájárul a teljesítményéhez, a pályán és azon kívül is. És amíg ő ezt a szerepet fogja játszani, addig jó úton járunk.”

„Minden egyes csapatnál igaz, hogy mindig a versenyző köré építjük a csapatot. Ha megnézzük az elmúlt 20 évet, vagy még annál is többet, az összes sikeres történetet az F1-ben, időbe teltek, de mindig egy csapat épült valaki köré, egy versenyző köré.”

„Ez igaz Lewisra [Hamilton] a Mercedesnél, de igaz volt korábban Michaelre [Schumacher] a Ferrarinál, igaz volt [Fernando] Alonsóra a Renault-nál, igaz volt mindenhol – és a Red Bullnál is. Rengeteg példát lehet találni.”

„Az biztos, hogy Charles fontos pillére a teljesítménynek, és szerepet kell vállalnia, az autóban, az autón kívül is, hogy hozzájáruljon a teljesítményhez. És ő teljes mértékben támogatja a munkának ezt a részét, és teljesen meg vagyok győződve arról, hogy ez személyes elkötelezettség is a részéről.”

Forrás :